Zavřít reklamu
  • Problém se synchronizací MACu v práci #49595

    Zdravím Vás,

    mám iPhone, MB Pro a v práci MACa. Mám problém se synchonizací na MACu v práci. Všechny zařízení mám přihlášené pod jedním účtem na icloudu. Na iPhonu a MB (doma) se mi všechno synchronizuje okamžitě, ale na Macu v práci, když se podívám třeba na zprávy, tak tam nemám aktuální stav tzn. jsou tam jako poslední zprávy staré třeba několik dní. Nové aktuální nevidím. To samé se týká i poznámek nebo upomínek. Když upomínku odkliknu v iPhonu, tak na MACu mi to pořád vysí jako nevyřízené. V čem může být problém?

    Problém se synchronizací MACu v práci #49602

    Máte nastavené přeposílání zpráv na ten Mac?
    Máte zapnutou synchronizaci u aplikací přes správný účet?

    Problém se synchronizací MACu v práci #49603

    Jak pise Adam, je potreba na MACu v praci zkontrolovat nastaveni zprav, jestli je tam uvedene cislo (zalozka iMessage v Preference).

    Je to sice hloupost, ale neda mi to se nezeptat hned na zacatku. Verze MacOS je na MACu a MBP stejna?

    Problém se synchronizací MACu v práci #49613

    Ano, na obou zařízení mám nejnovější MacOS 12.1.
    Zprávy jsem kontroloval a nastavoval dříve, je to nastavené na synchronizaci, ale stejně se to chová stejně. Nemůže být problém s tím, že jsou u nás ve firmě nastavený nějaké síťové pravidla, která by toto nějak omezovala?
    Zajimavé je, že když jsem dnes kliknul na tlačítko synchronizovat, tak se stahly zprávy ze včerejška, ale dnešní tam nejsou ...

    Problém se synchronizací MACu v práci #49614

    Ne, sitove pravidla by na to nemela mit vubec vliv.
    Ted me jeste napadla jedna vec. Neprehazovali se na iP SIMky, nebo neni aktivni druha eSIM?

    Pokud se totiz prehazuji SIMky, tak na zarizeni prijde info o zmene a potvrzeni noveho cisla. Kdyz se neodklikne a vrati se puvodni SIMka, tak to obcas hapruje a pomuze vypnuti a zapnuti Zprav spolecne s manualnim syncem a pak uz to jede jak z praku.

    Problém se synchronizací MACu v práci #49750

    SIMku jsem naposledy přehazoval před dvěma lety, kdy jsem ještě neměl ani jedno zařízení (MB, Mac). MB jsem si koupil na začátku minuleho roku a Mac po asi dvou měsících později.
    Když jsem doma a dělám na MB, tak všechno funguje jako po másle. Ale jakmile odejdu do práce, tak Mac takto nefunguje.
    Když mi na iP příjde zpráva, tak mi žádné upozornění na Mac nepříjde. Ani když na iP zkopíruji text, tak jej v Macu nemohu vložit.
    Nemůže to souviset s tím, že když jsem doma, tak iP i MB je na stejné WIFI?

    Problém se synchronizací MACu v práci #49751

    Kdyz zminujes tu sit, tak me napadla pitomost v tom, ze mobil v praci nebudes mit na firemni wifi (nefunkcnost copy-paste funkce) a tak jestli mas pres mobilni data povoleno sync zprav na icloud a tim i do dalsich zarizeni 😉

    Problém se synchronizací MACu v práci #49752

    Kdyz zminujes tu sit, tak me napadla pitomost v tom, ze mobil v praci nebudes mit na firemni wifi (nefunkcnost copy-paste funkce) a tak jestli mas pres mobilni data povoleno sync zprav na icloud a tim i do dalsich zarizeni 😉

    Problém se synchronizací MACu v práci #49757

    Tak jestli tomu dobře ruzumím, tak iP musí být na stejné wifi jako mac aby toto fungovalo? To se předpokládám bavíme o té funkci copy-paste.
    Ale proč, když mi příjde zpráva na iP, v macovi nevyběhne stejně jako když jsem doma na MB?
    Totéž platí o poznámkách. V iP nebo MB něco vytvořím. V obou zařízeních toto vidím téměř okamžitě, ale na macu ne, není tam všechno.
    Nejvíce mi vadí ty zprávy, třeba dnes tam vidím jen zprávy obdržené do čtvrtka. Včrejší tam vůbec nejsou. Zkoušel jsem zprávy synchronizovat přes tlačítko "Synchronizovat", ale nic se nestalo. Navíc se mi zatím ani nepodařilo z macu odeslat zprávu. Vždy to trvá a pak to hodí, že se odeslání nezdařilo.

    Problém se synchronizací MACu v práci #49764

    Zkusil bych se z iMessage odhlásit a znovu přihlásit. Poté bych ještě jednou zkontroloval v nastavení iMessage na Macu, na jakých adresách jste k dispozici. Mělo by tak být Vaše telefonní číslo a myslím že i e-mail.

    V telefonu bych se podíval, zda-li v nastavení iMessage mate také kontakt, na kterém jste k dispozici (telefon a e-mail) i když tyto dva kontakty máte pravděpodobně v pořádku.

    Poté bych ještě v iPhone zkontroloval, zda-li je aktivní přeposílání zpráv na dané zařízení. (Já osobně jsem to měl po odhlášení a znovu prohlášení na MacOS deaktivované).

    V poslední řadě bych ještě zkouknul jestli je aktivní záloha zpráv na iCloud.

    Nic víc mě bohužel nenapadá :/ maximálně nějaký bug v novém MacOS, s kterým bohužel nemám zkušenost, protože se držím u starší verze.
    Měl jsem problém s ledasčím, ale zprávy na novych zařízeních vždy fungovaly bez problému.

    Problém se synchronizací MACu v práci #49767

    “ Tak jestli tomu dobře ruzumím, tak iP musí být na stejné wifi jako mac aby toto fungovalo? To se předpokládám bavíme o té funkci copy-paste. “

    Nemusi byt na stejne wifi, ale ve stejne siti 😉

    Zkus si doma test. Vypni si na iP wifinu a jed pouze pres data. Jestli se ti budou synchronizovat zpravy na MBP tak je problem v pracovnim Macu. Jestli nebudou, problem je v iP skrze mobilni data.

Odpověď na: Problém se synchronizací MACu v práci

celý text

.