Zavřít reklamu
  • Reinstalace #48888

    Zdravím,
    koupila jsem si z druhé ruky Mac (2011, 27 palců). Jelikož tam byly všechny účty nastavené na původního majitele a chtěla jsem čistý "nový" mac, podle návodů na netu jsem smazala v Utility disk, připojila na internet a chtěla začít s novou instalací.
    Bohužel - po odklikání nové instalace, přihlášení do iCloudu atd. se vyhodí hláška "Tato položka dočasně není k dispozici, zkuste to znovu později".

    Nějaká rada? Takže tu mám na stole Mac a nemám na něm systém 🙂 Googlila jsem a našla návody, jak si udělat instalační flashku - ale co jsem pochopila, jde to jen z Macu? (stažení z app store atd atd) ... Mám tu jen Win na vedlejším počítači.

    Mám nějakou normální možnost prosím? (asi pozdě bycha honiti, že .. ale pročetla jsem asi 10 návodů, youtube videí a všem to tak krásně fungovalo...)

    (Ne, vzhledem k tomu, že pro mě je Mac nový, nemám žádné zálohy ničeho atd...)
    Děkuji za rady předem.

    Reinstalace #48894

    Ne, dmg soubor OS stahnes po prihlaseni i na win 😉 jen pak musis naformatovat 16GB flashku do spravneho formatu a pak vytvorit bootovaci/install flashku.
    A i kdyz jsi vse smazala v disk utility, nemuzes smazat jedna vec, a tou je instalace skrze net, tzv. “internet recovery”. Kombinace: ⌘ ⌥ R, pripadne kombinace ⇧ ⌘ ⌥ R

    Je ale dosti mozne, ze puvodni majitel mel aktivni filevault…

Odpověď na: Reinstalace

celý text

.