Zavřít reklamu
  • Macbook Pro 2009 Mid Nejde přeinstalovat #42202

    Ahoj všem,
    moc rád bych poprosil o radu ohledně Macbooku Pro 2009 Mid.
    Procesor intel 2,53 Ghz
    Ram 8Gb

    Řekl jsem si, že bych rád zkusil Apple, jelikož s těmito výrobky jsem neměl žádné zkušenosti. Proto bazarový, starší, kdyby mi např. náhodou neseděl system.
    Jde o to, že na něm byl původně systém Snow Leopard, v angličtině a té já moc nehovím.
    Nakonec jsem si tedy řekl, že by bylo fajn nainstalovat nový systém a tak jsem postupoval dle návodu, stáhl El Capitana, spustil instalaci... Ale system se nakonec restartoval a od té doby nejel. Vždy zůstal jakoby zamrzlý po zapnutí. Bylo zobrazeno jen jablko a nic více. Pomocí tl. Option jsem se mohl dostat do Správce spuštění, byl tam obnovovací disk nebo co a "nový system" ale ani jedno mi prostě nešlo, vždy se to kouslo při spuštění.
    Zkoušel jsem různé restarty apod ale pořád to stejné. Nakonec, po hromadě neuspěchů, jsem přikročil k zoufalému a špatnému kroku. Vymazání, pomocí už ani nevím přesně jaké kombinace kláves jsem se dostal ke správě HDD a zkoušel vymazat oddíl s novým systemem. Nebo upřímně, ani nevím co se přesně stalo.
    Chtěl jsem ho tedy nainstalovat pomocí USB disku. Díky TransMacu jsem system El Capitan přesunul na USB Disk (ten jsem předtím pomocí příkazového řádku-jelikož mám už jen pc s windows- přeformátoval do požadovaného formátu. Usb mi Mac vubec nenašel. Zkoušel jsem i starší systemy, nic.
    Vypálil jsem tedy na 2vrstvé DVD opět system a skoro- tentokrát mi Mac začal bootovat z CD ale skončilo vše u načítání... pod Jablkem bylo jen kolečko s načítáním, disk se přestal točil a zase to jakoby zamrzlo...
    Po přečteí nějakých článků jsem se dozvěděl, že tento Mac, jelikož je to starý model, asi ještě nemí Bootovat z USB.
    DVD mi asi nešlo proto, že neumí přečíst dvouvrstvé DVD...
    Jak ted prosím pokračovat? Už jsem opravdu zoufalý... Zkoušel jsem sehnat i originální disk se systemem ale zatím se to nedaří.
    Druhý Mac nemám.
    Prosím o radu zkušenější. Mockrát děkuji za jakoukoli radu.

    Macbook Pro 2009 Mid Nejde přeinstalovat #42216

    no, místo ztrácení času to hoď do koše, předpokládám, že ten komp mohl stát tak do 5 tis. a jestli jsi za něj dal víc, tak by ses měl zamyslet, kde je u tebe problém. Sorry, ale to je furt dokola, špatný výběr špatného nástroje a navíc spousta chyb atd. Měl by sis od Applu koupit originální instalační disk Snow Leopard/10.6, pak upgrade na 10.6.8 a potom můžeš na 10.11.6 koupený např. z App store.

    Macbook Pro 2009 Mid Nejde přeinstalovat #42488

    Problém je v tom, že skončila platnost certifikátů, kterými jsou instalace Applu podepsané.
    Apple nechce, aby lidi instalovali starý OS X, takže je nenahradili novými.

    Před samotnou instalaci OS X 10.11 (poslední podporovaná verze pro tento model) tedy musíš po nabootování z USB změnit přes terminál datum na 19.1. 2016 příkazem:

    date -u 0119120516

    Pak by měla instalace proběhnout korektně a po nabootování a přihlášení můžeš změnit datum na aktuální.

    ..tedfy jsou odborníci, že by jeden nevěřil...

Odpověď na: Macbook Pro 2009 Mid Nejde přeinstalovat

celý text

.