Zavřít reklamu
  • Catalina po čase nevidí obsah síťových disků #40138

    Dobrý den,

    po aktualiyaci se mi začalo dít, že při prvním zobrazení síťových disků ve Finderu se jejich obsah načte korektně a vše funguje, nicméně po uplynutí nějaké doby, kdy okno Finderu zavřu a nebo pracuji se soubory jen na lokálních discích, Finder přestane vidět obsah síťových disků. Dokonce ani při odpojení/přihlášení (k serveru) a opětovném připojení/přihlášení se obsah již nenačte. Takto to (ne)funguje jak u NAS, tak u sdílených disků ostatních MACů v síti. A to na všech běží Catalina a jsou to nejnovější MacBooky a Macy Mini! Pomůže jen restart MAC OS - resp. i poté se obsah disků načte jen při několika málo prvních otevřeních Finderu.

    Je na to nějaký FIX nebo změna nastavení a nebo jde ochybu a nezbývá než čekat na aktualizaci?

    Díky

    Catalina po čase nevidí obsah síťových disků #42538

    Ahoj, hlásím úplně ten samý bordel. Finder nevidí NAS v síti, tak ho připojím přes IP adresu manuálně, pak si najednou vzpomene a všechno se tváří že funguje. Ale běda, jak chci po NASu brouzdat po složkách, nebo něco zkpírovat. Finder spadne a opět nevidí nic. Manuální připojení serveru se již nezdaří. Stačí vypnou a zapnout wifi, ale problém se po chvíli opakuje. MacBook Air 2015, čistá instalace Cataliny... nic. Na Airu 2012 s tím samým systémem vše běží jak po másle.

    Catalina po čase nevidí obsah síťových disků #42673

    Zdravím, povedlo se někomu již vyřešit? Mě to dělá to samé MacBook Air 2017 macOs 10.15.5, mě pomůže pouze restart, fígl s WiFi mi nepomůže. A zajímavé je, Commander One síťový disk v pohodě prochází...

Odpověď na: Catalina po čase nevidí obsah síťových disků

celý text

.