Zavřít reklamu
  • Random shutdown #49122

    Dobrý den,
    mám Macbook pro 15 inch mid 2014 dual graphic a poslední dva týdny zaznamenávám vypínáni při větší zátěži. Děje se to pouze, když je odpojen od baterie. Baterie má 700 cyklů a 83 % kapacity. Zkoušel jsem reboot SMC a PRAM, udělal čistou instalaci systému, upgrade, vyčištění větráků. Před rokem přepastováno. Logicky mi z toho vychází jedině koupit novou baterii, ale než to udělám, chtěl bych se zeptat, jestli by to nemohlo být něco jiného?
    Děkuji moc

    Random shutdown #49123

    Jen dodám, že se to děje i při plném nabití a výdrž baterie je cca 4 hodiny při brouzdání po internetu.

    Random shutdown #49126

    Pockej, odpojen od baterie??? Snad od zdroje napajeni/nabijeni ne?
    Pokud ti pada pri zatezi na baterii, tak neni potreba delat reset SMC a PRAM a ani cistou instalaci. Proste baterie nedokaze dodat spickovy odber pri zatezi a je tudiz zrala na vymenu.
    To ze ma xx cyklu nabijeni a xx % zbyvajici kapacity jsou cisla nicnerikajici, stejne jako u mobilu.

    Random shutdown #49212

    Ano mělo být napsáno od zdroje. Tak baterii jsem vymněnil za novou, chvíli to fungovalo, ale teď to padá stejně, někdy i při nízké zátěži. Tak už nevim co s tim.

    Random shutdown #49224

    tipoval bych nafouknuté kondenzátory na MB nebo ve zdroji, to je prostě stárnutí součástek a tomu nezabráníte. Bude se to postupně zhoršovat, dokud díky tomunepřijdeteo důležitá data a nekoupíte si nový počítač. Bohužel, taková je realita.

    Random shutdown #49755

    U stareho MacPRO 2015 13 me to zaclo taky delat po instalaci Monterey. BigSur to nedelal nikdy. Ze by nejake kurvitko, aby si majitel koupil novej notas. A nebo jen spatna optimalizace....

    Random shutdown #49756

    Niva baterka je original nebo nejaka druhovyroba?

Odpověď na: Random shutdown

celý text

.