Zavřít reklamu
  • MB Air i3 vs i5 #41584

    Zdravím,

    mám v pláne v priebehu najbližších dní vymeniť svoj MB Air 2017 za nový MB Air 2020. Zaujímal by ma však váš názor, oplatí sa prechod? Bude tam okrem veľkosti, retina displeja a Touch ID aj reálny výkonnostný pokrok? Aj aktuálny výkon mi síce (zatiaľ) stačí ale už chcem zmenu. Nie som náročný používateľ, MacBook využívam primárne na koncelársku prácu, internet a sem tam nejaká jednoduchá úprava fotiek.

    Ak áno, zvažujem či ísť do procesora i3 alebo si priplatiť (50€) a vziať i5? Pri i5 je síce dlhšia čakacia doba, ale to nevidím ako problém. Čítal som rôzne recenzie, kde ľudia písali, že sa údajne i5 výrazne prehrieva. To však predpokladám, že keď dá človek Airu poriadne zabrať, rovnako sa bude prehrievať aj i3. Skôr sa na to pozerám z dlhodobého hľadiska, je tam predpoklad, že s lepším procesorom vydržím o čosi dlhšie? Alebo sa uskromniť a vziať tú dostupnejšiu verziu?

    Ďakujem za každú odpoveď

    MB Air i3 vs i5 #41603

    Zde skvele video ktere presne zodpovida vasi otazku:
    https://www.youtube.com/watch?v=abRJ_KzBeyE

    MB Air i3 vs i5 #41604

    Ďakujem krásne, presne to som hladal. Akurát v čase keď som otázku písal, video ešte nebolo dostupné 🙂

    MB Air i3 vs i5 #41694

    Shledl jsem video a zeptam se blbe. Co teda dokazuje, ze vykonejsi Air se vice zahriva? Tim padem castejsi omezeni vykonu??

    MB Air i3 vs i5 #41704

    No, to je prostá fyzika, když dáš do stejného prostoru a se stejným chlazením motor s nižším a vyšším odpadním teplem, co se asi stane? Motor s vyšším odpadním teplem zahřeje daný prostor rychleji a proto musí častěji zpomalovat, aby se neroztavil. No a to jsou ty větší výkyvy ve výkonu procesorů v důsledku tepla. Prostě MB A je v honbě za nízkým profil šasi na samé hranici "chladitelnosti", takže čím výkonnější procesor, tím větší tepotní omezování výkonu procesoru, aby se procesor nepoškodil svým vlastním teplem. Je to jako v Černobylu. 🙂

    MB Air i3 vs i5 #41775

    Jen pro upresneni. Problem chlazeni u noveho Airu (od 2018 - 2020) je hlavne to, ze chladic CPU neni propojeny s vetrackem tzv. Heatpipe, ale je pasivni. Vetracek pouze ''odvadi'' teplo zevrnit ven. Predchozi Macbook Air (NonRetina) takto chlazeny procesor mel. Z vlastni zkusenosti rikam (mam Macbook Air Retina 2018 a Macbook Pro 2019) radeji nesetrete a jdete do Macbooku Pro. Puvodne jsem si kupoval MBA pro kancelarske prace (Outlook, Excel, Word, Pow. Point, kazdej me presvedcoval jak je Air na tyhle ukony uplne skvelej a delanej. Musim rict, ze pokud spustite bezne veci jako outlook, excel, Safari (s par tab's) tak uz to nijak oslnive neni, spis naopak prechazeni mezi plochama se zacne trhat. CPU ma pritom okolo 60-70 C a nekdy i 90C (vetrak 2700 - 3500RPM).
    Prestalo me to bavit a poridil sem si MBP 2019 a zde jsem teprve poznal, ze je to cele uplne jinde. Pri stejne praci stejnem setupu applikaci mam CPU na 34 - 40 C (drtiva vetsina casu 0RPM vetrak). Cele to pusobi mnohem solidneji a plynule. A z dlouhodobeho hlediska si myslim ze pokud to CPU v MBA tak silene hreje a neni poradne chlazene, se znacne podepise na jeho celkove vydrzi.

    MB Air i3 vs i5 #41837

    Takze v pripade Air-u, je asi teda lepsi se spokojit s i3 ktera je tak na hrane vykon/chlazeni. S vykonejsimi i5 a i7 sice bude rychlejsi, ale po zatezi stejne padne vykon na uroven i3. Tam pak volit MBP radeji

    MB Air i3 vs i5 #41867

    A čo sa výkonu týka, bude pri i3jke cítiť rozdiel po prechode z modelu 2017? Resp. je to vôbec posun vpred?

    MB Air i3 vs i5 #41874

    @Martin: ano, výkonnostní rozdíl je velký (v testech a na papíře), otázkou je, jestli to při normálním nenáročném použití poznáš

Odpověď na: MB Air i3 vs i5

celý text

.