Dobry den,
jaky dok byste doporucili pro muj novy mac mini M4 24GB 256GB pro zvetseni ulozneho prostoru o 2TB?
Mam ssd Samsung 990 EVO Plus 2TB a nechci prijit o jeho rychlost. Dekuji za fundovanou odpoved.
-
Kvalitní thunderbolt kabel a Externí rámeček Connect IT AluSafe SSD M.2 NVMe, 10 Gbps, USB-C
johny píše:
Dobry den,jaky dok byste doporucili pro muj novy mac mini M4 24GB 256GB pro zvetseni ulozneho prostoru o 2TB?
Mam ssd Samsung 990 EVO Plus 2TB a nechci prijit o jeho rychlost. Dekuji za fundovanou odpoved.
Zdravím,
ja som mal rovnakú otázku. Vyriešil som to objednaním a kúpou doku priamo u výrobcu v Číne fa, RayCue. Objednávka bola rýchlo vybavená a za prijateľnú cenu. Do danie bolo o tri týždne bez ďaľších poplatkov kurierom priamo domov. Všetko sa dá vybaviť na ich internet. stránke. Používam už mesiac k úplnej spokojnosti.
P.J.
Ak nechceš prísť o rýchlosť, tak M4 už má rozhranie Thunderbolt 5, ku ktorému už existujú rýchle krabičky pre tvoj 990 EVO, napríklad Acasis 80Gbps Thunderbolt 5 SSD Enclosure with Fan Cooling, brutálne rýchle, ale aj s brutálnou cenou od 250 eur (prípadne iné, hľadaj krabičky s podporou TB5/USB4v2, 80 Gbps).
Alebo o polovicu pomalšie, ale cenovo dostupnejšie USB4 riešenia s rýchlosťou 40 Gbps ako napríklad ZikeDrive Z666 USB4 40Gbps NVMe M.2 SSD Enclosure alebo MAIWO USB4 40Gbps SSD Case M.2 NVMe alebo Hagibis 40Gbps USB4 M.2 NVMe SSD Enclosure a podobné (hľadaj krabičky s podporou USB4, tie Hagibis sa predávajú totožné produkty pod 3 značkami). Prípadne TB3/4, ako Acasis Thunderbolt 3 SSD Case 40Gbps M.2 MVME Enclosure). Cena cca 50-100 eur.
Tieto 40 Gbps USB4 sú rozumná voľba, stále 4x rýchlejšie ako vyššie uvádzaný Connect, a za dostupnú cenu (v akcii už od 48 eur som teraz ten Acasis objednal - pozor je ich viac druhov, tento najlacnejší sa len k TB3/4/USB4 portu vie pripojiť, za ca 60 eur majú univerzálnejšiu verziu s kompatibilitou aj pre USB3/2, tiež ďalšiu verziu aj s aktívnym chladičom opäť o niečo drahšiu, aj verziu s dvomi slotmi pre SSD... tento je o chlp pomalší ako v predošlom odstavci uvedené Zike, Maiwo a Hagibis, ale sľubuje stabilnejšie TB pripojenie oproti USB4, ale kľudne môžeš tieto rýchlejšie uprednostniť).
Pozor, teraz všímam že máš M4 a nie M4 Pro. M4 má porty Thunderbolt 4, takže tie predražené TB5 krabičky sú bezpredmetné. Až mac mini s M4 Pro má TB5 porty.