Zavřít reklamu
  • Nový iPhone #53646

    Přeji pěkný den. Jdu si sem pro radu, tedy (staro)nový iPhone pořídit. Aktuálně mám iphone se 2020. Přestalo mě občas jít tlačítko touch id, baterie 78% a mobil kupovany duben 2020. Rozhodla jsem se proto koupit jiný iphone. Reálně jsem na mateřské dovolené, nový tedy nepřipadá v úvahu, proto spíše repas. Otázka do kterého jít? Vyhovují mi spíš menší verze takže buď mini nebo jen klasika. Zároveň mám trošičku strach z výdrže baterie. Ráda bych cca do 10 tis, počítám koupi po vánocích, kdy snad bude dost repasu. Do kterého modelu by jste šli?
    Děkuji za radu.

    Nový iPhone #53649

    Jestli chceš menší, tak buď nejnovější SE nebo 13 mini. To jsou teď takové dva modely, nad kterými má podle mě smysl uvažovat, pokud chceš mít co nejdelší softwarovou podporu. Pokud bychom se bavili o nových kusech, s tím SE se podle Heuréky do 10k vejdeš, ale pochopitelně to bude verze s nejmenším úložištěm a u "neznámých" eshopů. Ta 13 mini už bude nová jednoznačně nad limit. S repasem už by těch 10k nemusel být takový problém, záleží ale na tom, co konkrétně bylo repasováno, a v jakém je mobil celkově stavu. A právě baterka bývá u repasů taková trochu neznámá - může tam být originál Apple baterie, co něco vydrží, stejně tak tam může být nějaká čína, co brzy odejde a denně vydrží jen pár hodin.. Já mám teď základní velikosti iPhone 15 a i tak mi ten mobil přijde dost velký. Z toho pohledu bych do klasické verze nešel, pokud chceš malý mobil, takže uvádím jen tyhle dva modely.

    Nový iPhone #53650

    Ještě mě napadá další kategorie, která u není vůbec uvedená a to je rozbalený kus, kde je už z principu nějaká sleva oproti novému. Nebo by mohl být dobrou volbou i bazarový kus, protože dost lidí prodá funkční mobil jen kvůli přechodu na jiný.

Odpověď na: Nový iPhone

celý text

.