Zavřít reklamu
  • Apple Car Play a hlasové ovládání #51357

    Zdravím všechny

    a prosím o radu. Jedná se o připojení iPhonu k autu.

    Mám Golf VII 2017 R-Line s Composition Media (Pokud se nepletu. Má to tlačítko App a Voice a dva kruhové ovladače.). Mám tam App Connect a aktivované hlasové ovládání. Vše rád používám.

    Dosud jsem používal mobil Samsung A70. Do auta jsem ho připojoval přes BT a/nebo kabelem přes Android Auto. Při připojení kabelem a stlačení tlačítka App se mi zobrazilo rozhraní mobilu. Používal jsem to především na navigaci a Spotify. Fungovalo i hlasové ovládání. Při krátkém stlačení tlačítka na volantu jsem mohl mobil bez ohledu na připojení kabelu ovládat hlasově přes hlasové ovládání auta ("Volat Jan Novák"). Při dlouhém stačení tlačítka na volantu při připojení kabelem se spustilo hlasové ovládání Googlu na Android Auto. To jsem používal především na nastavování cílů navigace. Tj. shrnu to. Mobil byl do infotainmentu připojen přes BT (oblíbené kontakty na tlačítku Phone, vytáčení hlasem přes auto...) a případně také přes kabel (navigace Google, Spotify).

    Teď jsem si pořídil iPhone 13 mini s iOs 16. Mám originální kabel. Mobil připojím k autu. Navigaci Google na něm také pustím. Horor je ale hlasové ovládání.

    Pokud je mobil připojený pouze přes BT, funguje to skoro jako dosud. Při stlačení tlačítka hlasového ovládání na volantu se spustí hlasové ovládání auta. Zadám povel a jede to klasicky. Používám to především pro telefonování.

    Problém nastane při připojení mobilu kabelem. Při stlačení tlačítka hlasového ovládání se spustí Siri. Ta neumí česky. Povely problén nejsou. Problém jsou jména. "Call Dvořáček" nebo "Navigate to Kardašova Řečice" nebo "Play Tři sestry" je prostě konečná.

    U navigace jsem se smířil s tím, že musím na obrazovce pustil aplikaci Google Maps a v ní tlačítko Zadat cíl a poté Zadat hlasem a pak to jde rovnou přes Google a ne Siri. Tj. Minimálně dvě šátrání po obrazovce místo jednoho stisku tlačítka na volantu. Ale budiž. Nejsem taxikář. Většinou zadávám cíl tak maximálně jednou za den.

    Nightmare je ale telefonování. A to používám často. (Chvilku mi trvalo zjistit, že telefon se automaticky přepínal do režimu "Řídím" (nebo tak nějak se jmenuje), který automaticky odmítal přijímané hovory!!!) Při stlačení tlačítka hlasového ovládání na volantu (nebo infotainmentu) se spustí Siri. S tou se nedohodneme. Tj. chtěl bych, aby na volaní fungoval mobil přes BT (jako to bylo na Samsungu). Ale infotainment mi hlásí, že spojení (BT) s mobilem není vytvořit, protože už je aktlivní Apple Car Play. Zkoušel jsem přepnout/vynout/zapnout kde co. Ale bez výsledku.

    Nevíte, prosím, někdo co s tím?

    Už začínám uvažovat o tom, že do auta na kabel připojím mobil s androidem, který přes hot spot spojí s mobilem s iOsem. Na androidu bude BT zakázaný, na iPhonu povolený. Ale přijde mi to stále dost úchylný. Nechce se mi věřit, že by soudruzi z Californie udělali takovou chybu.

    Předem děkuji za reakci.

Odpověď na: Apple Car Play a hlasové ovládání

celý text

.