Zavřít reklamu
  • Chybné volání #47402

    Zdravim všechny,

    Mám Iphone 12 Mini a postihli mě za poslední měsíc několikrát dvě zřejmě spolu související chyby.
    Níže je zkusím krůček po krůčku popsat. Bohužel jsem nenašel žádné vlákno po chvíli googlení, které by stejný problém zachycovalo a tak doufám, že v tom nejsem sám a snad někdo s tímto již bojoval a má radu.

    Od operátora jsem se pokusil dostat výpis hovorů za sledované období, ale bohužel to umí vydat jen v "účtovacím období", které mi ještě v tuto chvíli spadá do doby od kdy to sleduji.

    1. Typ chyby (dám příklad, snad to bude lépe pochopitelné):
      Z klasického adresáře "kontakty" vyberu jeden např. Martin s číslem 111 111 111 - stisknu "zavolat" a začne mi vyzvánět - avšak hovor zvedne Jakub ze svého osobního telefonu, které má číslo 222 222 222. Jakubovi jsem volal před 4 hodinami a bez problémů (mezitím se bez problému uskutečnily i jiné hovory s jinými kontakty) - po trapném omlouvání hovor zavěsíme. V historii se mi stále objevuje, že jsem volal Martinovi ikdyž hovor zvedl Jakub. Zkouším Martinovi tedy volat podruhé stejným způsobem a v pohodě se mu dovolám - Martin zvedne telefon.

    2. Typ chyby:
      Volám Petrovi stejným způsobem jako v minulém bodě. Na obrazovce se objeví "vytáčení", ale nemá žádný zvuk / tón, který normálně slýchávám - pokud dotyčný ( tomto příkladě Petr) hovor přijme - oběma z nás se začne odpočítávat hovor jako v klasickém případě, ale oba dva máme hluchý telefon - tato chyba se opakuje i při dalším hovoru. Musím restartovat iphone a poté to znovu v pořádku funguje.

    Vím, že mohu začít továrním resetem zařízení, vyměnit SIM kartu a případně telefon reklamovat. Věc je taková, že tak trochu nerozumím na čí straně je vlastně chyba (operátor / zařízení ) a jak se říka "lína huba, holé neštěstí" :).

    Děkuji Vám předem za přínosné komentáře.
    Hezký den
    Adam

    Chybné volání #47403

    Mne po aktivacii nového čisla vždy zlyhalal hovoe a až po 2 týždnočh to jeden pan doriešil a chyba bola v tom že som mal zblokovanu službu skrýte čislo a keď mi ju odblokovali tak zrazu všetko išlo

    Chybné volání #47404

    To je docela zajimavy problem.
    K bodu 1.: Neni mozne aby na strane operatora a ani na strane telefonu zadanim doslo ke zmene vytaceneho cisla. To stejne plati i pokud budete volat pres nejakou sluzbu.

    Jedine co me napada je ta moznost, ze mate nejak “pospojovane” kontakty s vice udaji/cisly v adresari.

    Bod 2. Tohle se mi parkrat do roka stane a dost casto to je z duvodu prijmuti hovoru na jinem zarizeni nez na telefonu.

    K reseni. Asi bych prvne zacal kontrolou kontaktu v adresari. Pokud by vse bylo v poradku, a bod 1 se bude nadale projevovat, tak az pak bych resil tovarni nastaveni, nebo spise prvni obnoveni nastaveni site.

    Chybné volání #53431

    Koupil jsem dceři aiphne 11pro a na prvnî vytáčenî se vźdy nedovolám ,tón obsazenî následně volám po druhé a jde to??

Odpověď na: Chybné volání

celý text

.