Ahojte všichni,
nevím jestli to tu už někde bylo, ale fŕum je fakt obsáhlé - možná jsem přehlédl.
Poradíte mi někdo, jak fotit selfie fotky, aby nebyly rozmazané? Tedy - pokud vyfotím sebe na selfie a za sebou budu mít rodinu + třeba nějaké místo - zámek např., jsem zaostřen pouze já a zbytek za mnou je rozmazán - i když nechám AF vypnuté, nebo kliknu na ostření za sebe. Vlastním iPhone X, před tím SE a nikdy to nedělalo. Poradíte někdo?Je to vlastnost předních fotoaparátů nyní?
-
Ne, to je vlastnost opticke soustavy.
Kdysi mely urcite Nokie tzv. Full Focus (c7-00 treba), tudiz nemeli moznost ostreni dle vyberu uzivatele nebo automaticky dle objektu, napr. na tvar ci oko.Njn, ale proč to tedy nedělalo na SE, kolega má iPhone 11tku a taky mu to nedělá. Něco zaostřuju špatně?
A nemáš to přepnuté na režim portrét? Mám XS a 11Pro a normálně mám selfie krásně ostré na celé fotce. Když přepnu na režim portét, tak při selfie je ostrá jen osoba nejblíže a za ní je to rozmazané(bokeh).
No to jsem právě zkoušel, přepínat portrét a foto normální, ale vždy mázlé, nejdřív jsem si právě myslel že se přední fotoaparát zasekl na tom PORTRÉT režimu