Zavřít reklamu
  • WiFi síť 2,4 GHz #44019

    Prosím o informaci, zda se jde na iPhone 11 Pro Max krátkodobě připojit do domácí sítě pouze na frekvenci 2,4 GHz. Je to nutné pro spárování zásuvky SONOF. Na routru je pouze jedna adresa pro připojení sítě 2,4 i 5 GHz (stále vysílá obě frekvence). iPhone si samozřejmě vybere tu silnější síť.
    Děkuji

    WiFi síť 2,4 GHz #44032

    no, standadně mají wifi sítě vvysílané jedním routerem na více pásmech ve svém SSID přídomek o pásmu, základ SSID je stejný, jen číslo na konci je jiné. Není správné, ani logické, aby existovaly dvě sítě v různých pásmech vysílané jedním routerem se stejným SSID. Takže ano, jde to, pokud se manuálně připojíte k 2,4 GHz síti.

    WiFi síť 2,4 GHz #44033

    btw. jde nastavit, aby zařízení na 5GHz síti viděla všechna zařízení i na 2,4 GHz síti a naopak, pak je jedno na které frekvenci wifi jste připojen a vidíte vše ve své síti

    WiFi síť 2,4 GHz #44041

    Velice si vážím Vaší odpovědi, ale jsem naprostý laik a nevím, jak a na kterém přístroji (router anebo telefon) nastavit, aby byl telefon (asi na pouhých 10 minut) připojen poze k síti 2,4 GHz. Jen připomenu, že se jedná o iPhone a router COMPAL CH7465VF od UPC.
    Moc děkuji

    WiFi síť 2,4 GHz #44044

    ano aj s routerom od UPC to pojde

    WiFi síť 2,4 GHz #44050

    ovi píše:
    Velice si vážím Vaší odpovědi, ale jsem naprostý laik a nevím, jak a na kterém přístroji (router anebo telefon) nastavit, aby byl telefon (asi na pouhých 10 minut) připojen poze k síti 2,4 GHz. Jen připomenu, že se jedná o iPhone a router COMPAL CH7465VF od UPC.

    Moc děkuji

    Zdar chlape. V nastavení telefonu otevři položku "Wifi", tam uvidíš ke které jsi síti zrovna připojený, plus tam uvidíš další sítě ktré jsou v dosahu. Podle toho co píšeš budeš připojený k 5GHz, dole uvidíš druhou tvoji síť na frekvenci 2,4GHz. Klikni na symbol "i" u sítě 2.4GHz a tam zapni položku připojit automaticky, to samé udělej u 5GHz sítě, ale tam položku připojit automaticky vypni. Pak se kliknutím na síť 2.4GHz k této síti připojíš a pak nastavíš si zásuvku SONOF. Po nastavení zásuvky, můžeš tento postup opakovat, ale obráceně a telefon se bude automaticky připojovat k 5GHz síti.

    WiFi síť 2,4 GHz #44059

    Ano, takhle jsem to chtěl udělat, ale problém je v tom, že telefon indikuje pouze JEDNU síť UPC, a ta se přepíná podle síly signálu 2,4 nebo 5 GHz. V nastavení vedle této sítě je symbol "i", ale po rozkliknutí mohu ignorovat pouze celou síť, která není rozdělena na dvě frekvence. Takže buď ignoruji celou WiFi (router) anebo ji nechám celou běžet, ale nezjistím, ke které je telefon připojen.

    WiFi síť 2,4 GHz #45428

    Mám stejný problém, potřebuji telefon přepnout na 2,4 ghz aby se spároval s vysavačem, ale vidím též jen jednu upc sít

    WiFi síť 2,4 GHz #45431

    Zkuste to dočasně přepnout podle návodu níže nebo si zavolejte na technickou podporu UPC (Vodafone) ať Vám tu síť rozdělí na 2,4 a 5GHz. Pak v nastavení telefonu uvidíte 2 své sítě UPC1233567 (to je ta 2,4) a UPC1234567-5Ghz. Takto jsem si to nechal rozdělit a bez problémů 😉

    https://www.upc.cz/pece-o-zakazniky/sluzby/poruchy-rady-a-tipy/internet/compal-ch7465lg/nastaveni-a-zabezpeceni/navod-na-zapnuti-wi-fi-adapteru/

    WiFi síť 2,4 GHz #45434

    Některé novější routery si volbu frekvence řídí automaticky, podle připojeného zařízení. Nicméně všechna zařízení ve vnitřní síti by měla být viditelná mezi sebou, takže by mělo být jedno na jaké frekvenci je telefon k routeru připojen.

Odpověď na: WiFi síť 2,4 GHz

celý text

.