Zavřít reklamu
  • iPhone 8 – výměna operátora + iMessage, FaceTime + vybíjení + Siri #42728

    Dobrý den všem, kdo mají podobnou zkušenost a dokážou poradit.

    Popis problému:

    cca před 2 týdny jsem přecházel z od Vodafone k O2 family - cílem tohoto kroku byla samozřejmě úspora na měsíčním vyúčtování vzhledem k využívanému balíčku služeb a mizernému pokrytí Vodafonu v některých oblastech, které navštěvuji častěji a ze zkušeností známých/klientů O2 vím, že O2 je na tom zkrátka lépe.

    První věcí, které jsem si všimnul, že nefunguje jsou iMessage a FaceTime, neustále se odesílají aktivační sms a zpět chodí jakás takás zpráva v kódu - náhled - ano Apple Support mi doporučil: počkej týden a pak to zkus znovu. Zpráv bylo všehovšudy asi tak 20 - pro informaci aktivační sms, která odchází do Irska, se počítá poplatek dle std. tarifu 1,80 Kč/sms. Po týdnu a půl už opravdu jak iMessage, tak FaceTime fungují.

    Další zvláštností, kterou jsem po výměně operátora zaznamenal, podotýkám bez jakýchkoliv jiných zásahů v nastavení iOS, je extrémně rychlé vybíjení, ať už jsem na wifi, nebo na mob. datech. - zvláštní je, že i Siri, kvůli informaci na následujícím obrázku o využívání energie, jsem vypnul a stále hraje prim ve vybíjení baterky.

    Stran Siri mi toto "chování" telefonu přijde vůbec podivné, když u Vodafone, jsem měl Siri zapnutou imrvére a baterku mi "nežrala" skoro vůbec a u O2 Family by to mělo být naopak?

    Kondice baterie se pohybuje kolem 84%, ale tento stav netrvá zas tak dlouho - rozhodně ne tak dlouho, abych se mohl domnívat, že je způsoben čistě jen opotřebením a velkým množstvím nabíjecích cyklů, které má za sebou. Odmítám si připustit, že by se ze dne na den měla kapacita tak rychle snížit, pokud telefon, potažmo akumulátor nebyly vystaveny extrémním teplotám mimo provozní telploty 0 - 35 °C.

    Může někdo poradit ještě jinou alternativu řešení, než je reinstalace iOS, neobnovovat ze zálohy a podobné koniny? Budu velmi vděčný 🙂

    Díky za případné odpovědi
    (sorry za dlouhý příspěvek)

Odpověď na: iPhone 8 – výměna operátora + iMessage, FaceTime + vybíjení + Siri

celý text

.