Zavřít reklamu
  • Iphone XS/nenabíjí se a na nic nereaguje #46700

    Zdravím všechny čtenáře,prosím o radu.
    Mám Iphone XS, který má už nějakou dobu špatnou výdrž baterie (cca 5 měsíců).Tím myslím,že když telefon nabíji na 100 % a začnu ho aktivně používat (sleduji youtube,tiktok,instagram...) vydrží cca 3 hodiny.
    Na telefonu je nejspíš taky zlomený nějaký pin v konektoru pro lightning cable. Když chci telefon začít nabíjet musím kabel pevně držet v konektoru a následně kabel omotat kolem telefonu aby tam pevně držel a telefon se začal nabíjet.
    S telefonem během nabíjení nesmím vůbec hýbat,nebo se okamžitě přestane nabíjet. Nejedná se o prach ani nečistotu v konektoru tím jsem si jist...
    A teď k věci.
    Včera v práci od nějakých 10:00-16:30 jsem poslouchal přes iphone hudbu,podcasty. Ráno jsem začínal na nějakých 70 % baterie. Když se telefon kolem 16:00 dostal na 10 % chtěl jsem ho dát nabít.Nešlo to,ač jsem kabel do telefonu strkal a držel tak pevně jak to jen šlo,aby se nabíječka pořádně uchytila v konektoru a telefon se začal nabíjet. Zkoušel jsem to skoro 5 min ale pak jsem to vzdal a řekl si že telefon nabíjí až doma.
    Po cestě z práce domů se mi telefon vybil úplně.
    Došel jsem tedy domů a po nějaké době jsem dal telefon dal nabíjet. Jenže se nic nestalo. Telefon jsem nechal 6 hodin na nabíječce a stále nic. Když zmáčknu a podržím tlačítko pro zamknutí už se nezobrazí ani obrázek baterie,že se potřebuje nabít. Prostě nic,telefon nereaguje.
    Zkoušel jsem i force restart nebo telefon připojit přes kabel k pc itunes. Ale telefon stále nic,tak se chci zeptat,co s tím?
    Je možné,že se např. ulomil nějaký další pin v konektoru? Nebo odešla baterie úplně ?
    Telefon mám 2 roky a zrovna tenhle měsíc jsem chtěl upgradovat na Iphone 12. Nejde mi tak ani o samotný telefon ale spíš o data,fotky a soubory,které jsem zapomněl zálohovat,proto bych ho chtěl nastartovat.Taky už není v záruce a je na něm rozbitý displej,takže se oprava nevyplatí. Nemá někdo tušení,co s tím může být?
    Předem děkuji za rady.

    Iphone XS/nenabíjí se a na nic nereaguje #46701

    Priznam se, ze osobne slysim/ctu poprve, ze se poskodil lightning konektor...
    Jaktoze jsi si jisty ze se nejedna o prach a necistoty?

    Vis, ze ma telefon problemy s nabijenim a divis se ze i po 6 hodinach na nabijecce neni nabity? Ja bych se nedivil.

    Jaka data jsi apomel zalohovat? To nemas zaply icloud???

    Iphone XS/nenabíjí se a na nic nereaguje #46704

    @ Erik: No, samozřejmě, jako každá jiná věc, i Lightning konektor se může poškodit. To nabíjení jen při opravdu velkém přítlaku je jasným důkazem mechanického poškození (že by po nějakém pádu, když se rozbil displej?). Může to být navíc zkombinováno s totálním kleknutím baterie, kde již interní nabíjecí elektronika baterie ani nedokáže nabíjení spustit. Moje rada zní: pokud jsou ta data opravdu cenná a jakože fotky a ostatní za x-let jsou, pak navštívit servis (radši nějaký "lepší") a začít diagnostikou, která je "za pár kaček". Pak případně výměna baterie + dopájení konektoru. Pak záchrana a dat, no a pak se uvidí, co bude dál.

Odpověď na: Iphone XS/nenabíjí se a na nic nereaguje

celý text

.