Ahoj,
Mám cca dva měsíce nový Iphone a každý měsíc mi kleslo jedno % baterie. Je to normální? Jsem teď po dvou měsících na 98% a přijde mi, že to jde dolů moc rychle. Používám režim nízké spotřeby a snažím se tu baterii co nejmíň zatěžovat a stejně to kleslo zas. Pokud to tak půjde dál, má cenu zkusit reklamaci, nebo to je normální?
Předem děkuji za odpovědi
-
Irino, kdyby jsi byla muž, tak by bylo pochopitelné že se staráš o čísla s procentama, které jsou pouze informativního charakteru 🙂
To číslo znaména: aktuální nejvyšší možná kapacita baterie vůči originální kapacitě baterie. Takže, pokud má baterie kapacit 1800mAh, tak 98% je 1764mAh, což je nula nula nic.Mimochodem, to že máš 2 měsíce starý telefon neznamená, že baterie je stará dva měsíce 🙂
Ja mam stary iphone 8 tri mesice a mel jsem 98% za dva tydny jsem se kouknul znova ze zvedavosti a mel jsem 96%, nejak jsem to neresil a o mesic pozdejc jsem se kouknul znovu, bylo tam 87% 🙂 jsem byl docela zdesenej, ale potom jsem si iphone updatnul na ios 15 a tei dny pote, jsem se kouknul na kondici baterie znovu a momentalne mam 72% 🙂 naprosto nepochopitelny
Je to zajímavé, já mám vždy po roce kondici 100%. Ale je fakt, že se starám. Baterii nepřebíjím ani nepodbíjím a je tomu tak již od doby iPhone 7 Plus.
pokud si můžete stáhnout coconut apku, tak tam se dozvíte default kapacitu, aktuální kapacitu a hlavně počet cyklů.
Baterie je konstruovaná tak, aby i po 500 úplných cyklech nabití měla stále až 80 % své původní kapacity. Roční záruka zahrnuje výměnu vadné baterie.Ale takový No-Go strop pro uživatele je 1000cyklů a baterii vyměnit. 1000 cyklů může být klidně po 3 letech i déle.
https://www.apple.com/cz/batteries/why-lithium-ion/ viz 1 cyklus nabíjení
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.