Zavřít reklamu
  • Synchronizace fotek z výletů. #1430

    Zdravím všechny, Chtěl bych se zeptat jaké řešení ke sdílení fotografií (možná i některých videí) by jste na mém místě použili vy. Situace: Já: Iphone, Mac, Gopro Přítelkyně: iPhone, mac, bezzrcadlovka Sony alpha. Když se vrátíme z dovolené chtěl bych jen určité (ne všechny) fotky přetáhnout/sesynchronizovat do něčeho/ s něčím, to samé ona, abychom k nim měli oba přístup a neměli je duplicitně v obou počítačích - tj asi cloudová služba. A teď jakou doporučujete (google photos, apple fotky, dropbox atd...) případně kolik se za kterou měsíčně platí a jak funguje. Díky za tipy, (btw s touto tématikou jsem asi nenarazil na článek na Lsa, tak kdyby se někdo vyznal a neměl co na práci )

    Synchronizace fotek z výletů. #7896

    Já používám iCloud a sdílená alba. Je to na každém mém Macu/iOS a můžu kohokoliv pozvat.

    Synchronizace fotek z výletů. #7897

    iCloud je dobrá volba, ale pravděpodobně jen pro majitele Apple zařízení. Pokud by ovšem album s fotkami sdíleli i někomu, kdo používá Android (nebo přešli z iPhonu na jiný telefon), tak si nejsem jistý, jestli se na ten iCloud dostane 🙄 .
    Já osobně bych doporučoval Google Drive … používám ho na Androidu i na služebním iPhonu a funguje spolehlivě. Samozřejmě je potřeba mít založený Google účet 😉

    Synchronizace fotek z výletů. #7898

    Používám gmail takže google účet není problém. Dříve je teda googlovská služba přímo pro obrázky?
    Chtěl bych to sdílet i lidem mimo ios/osx, to icloud zvládne?

    Synchronizace fotek z výletů. #7899

    Ten Google Disk není jen na obrázky; je to klasický Cloud … na fotky, dokumenty, hudbu, video, cokoliv. Dají se nasdílet jednotlivé soubory i celé složky. Více popisu je ZDE.
    U toho iCloudu si nejsem jistý, obzvlášť mimo ios/osx. Teď jsem to zkoušel v iPhonu a na webu (Mac nemám) a podařilo se mi nasdílet pouze jednotlivé soubory, ale celé složky ne! Musí být zapnuté Rodinné sdílení (Nastavení/Apple ID) a podle mě jdou nasdílet jen fotky z iPhone, iPad, a synchronizované s iCloud (100% to ale nevím).
    Dle mého subjektivního názoru je ten Google Disk jednodušší. Navíc, zde mám 15GB a na iCloud pouze 5GB.
    Ale více opravdu neporadím … možná by mohl pomoct někdo zkušenější 😉

    Synchronizace fotek z výletů. #7900

    určitě Fotky Google, iCloud je vpodstatě k ničemu. První výhoda Google Fotek je, že jede spolehlivě na iOS, androidu, windows, takže odpadá problém s řešením, kdo používá jakou platformu. Druhá výhoda, fotky třeba z iPhonu se odešlou do Google Fotek a následně je můžeš smazat z paměti telefonu a tím uvolnit místo. Při použití iCloud knihovny si po smazání fotky smažeš na všech zařízeních i na cloudu a to není vždy žádoucí a mít neustále tuny fotek, resp. úplně všechny, v mobilu, byť v "optimalizované" kvalitě není taky zrovna ideální. V Google Fotkách navíc můžeš vybrané fotky archivovat, takže se nezobrazují v seznamu fotek, ale smazané nejsou. Pokud budeš nahrávat ve "vysoké kvalitě", tak je velikost úložiště neomezená, fotky akorát zmenší datový objem a pokud mají víc než 16Mpx, tak se sníží rozlišení právě na 16Mpx. Rozdíl v kvalitě je i po snížení datového objemu neznatelný. Sám tam mám tisíce fotek ze zrcadlovek a není problém z těch souborů tisknout větší formáty. Druhá možnost je odesílat fotky v původní kvalitě, to je potom zdarma k dispozici 15GB, větší za příplatek. Skvělá je dále možnost, zálohovoat (odesílat) jen vybrané fotky a ne vše. Na iCloud buď všechno nebo nic. Mám iPhone a iPad a hodně dlouho jsem řešil, co bude nejlepší a ač bych nejraději používal řešení od Applu, tak momentálně nejlepší volbou jsou Fotky Google. Nejlepší je si všechno osobně vyzkoušet.

    Synchronizace fotek z výletů. #7901

    Samozřejmě, pokud by se jednalo o zálohování a sdílení „pouze“ fotek, tak bohatě postačí nainstalovat jen Fotky Google, jak zmiňuje vormen.
    Ale vzhledem k tomu, že Fotky Google jsou rovněž součástí Google Disku, tak mi přijde instalace Disku jako komplexnější řešení (fotky, pdf a office dokumenty, přílohy z Gmailu, hudba, video, atd.) 😉

    Synchronizace fotek z výletů. #7902

    v tom Disku google, jde sice nastavit, aby se zálohovaly fotky a ty jde i zobrazit, ale nejdou tam vytvářet alba. takže je omezená možnost sdílení. leda by se fotky musely přesunout/nakopírovat do nějaké složky a tu pak nasdílet. navíc odpadá možnost úprav, komentářů k fotkám a tak. na soubory klidně iCloud nebo Google drive, ale pro organizování a sdílení fotek/videa je opravdu nejlepší volba ta aplikace Fotky od Googlu.

    Synchronizace fotek z výletů. #7903

    Cez Apple sa za to neplatí nič, iba to zdieľaš, a ona si tie fotky môže prezerať tiež, takže ja v tom žiadny problém nevidím.

    Synchronizace fotek z výletů. #7904

    Vo všeobecnosti nevidím jediný dôvod prečo na MAcu nepoužívať iCloud, ktorý je možno "najsilnejšou zbraňou" ekosystému Apple posledných niekoľko rokov, ale inštalovať si niečo od Google, namiesto natívneho riešenia.

    Čo sa týka iCloudu je to veľmi jednoduchý a inteligentný systém, no požiadavka mať fotky niekde online a mať k ním len prístup z oboch účtov/osôb je trochu neosobná a teda neštandardná...

    Na iCloude sa to volá Shared photostream a ako už názov hovorí, dokáže to zdielať fotky z určitej knižnice rôznym ľuďom na rôzne zariadenia, dáva im možnosť fotky komentovať, či likeovať, samozrejme takýto photostream je zabezpečený a vstupovať doň môže len niekto, kto dostane link, to znamená, nie je to verejný album. Táto služba má výhody aj nevýhody. Medzi výhody patrí rozhodne to, že takto zdielané albumy niesú obmedzené množstvom fotiek/videí, neukladajú sa na iCloud používateľa, čiže nezaberajú absolútne žiadne miesto, nevýhoda je tá, že fotky a videá sú o polovicu zmenšené čo sa týka rozlíšenia, to znamená, že z fullHD videa je len HD a z fotky iPhonu 7, ktorá má na výšku povedzme 4 000 pixelov je v zdielanom albume 2 000 px.

Odpověď na: Synchronizace fotek z výletů.

celý text

.