Zdravím, mám iPhone SE a od pátku je zamčený, zablokovaný. Na obrazovce je zpráva: Ztracený iPhone. Get password. Write email: V pátek jsem mluvila s technickou podporou, tam byli hodně překvapený, prý něco takovýho není možný přes dvojitou autorizaci pro vstup do iCloudu, poradili vyjmout přes iCloud telefon z režimu ztráty a obnovit tovární nastavení. Ani jedno se nepodařilo, telefon i po pokusu o obnovu hlásí to samé. Včera jsem googlovala a dočetla se o hrozbách Applu z Turecka, útok měl proběhnout 7. 4., což odpovídá, ale nikde jsem zatím nezachytila žádnou zprávu o tom, že by takový problém mělo víc lidí, pouze jeden jediný výkřik naprosto totožné situace ze Singapuru. Nevíte o tom někdo něco? Nevíte o někom komu se to taky stalo? Moje okolí žádné problémy nemá... A dá se nějak řešit takto zablokovaný telefon? Jsem amatér, ale z rozhovoru s technickou podporou jsem vyrozuměla, že obnova továrního nastavení je poslední možnost... Díky!!
-
Důsledek slabého hesla na iCloudu, pokud se tam můžeš přihlásit: https://www.icloud.com a pak najít iphone, následně vybrat telefon a zrušit zamčení, pokud se ti nepomede přihlásit, tak zavolej na podporu, když dodáš všechny informace, fakturu, atd. měli by ti to být schopni odemknout.
Díky, všechno co píšeš jsem zkoušela, zrušit zamčení se nepodařilo, tudíž ani přihlásit se do itunes a obnovit systém. Mířím do servisu, snad s tím něco udělají.
A jaky je puvod telefonu? Tohle vypada, ze prodejce nejspis bude chtit dalsi prachy po napsani na ten mail za odblokovani.
Ad. původ telefonu - byl koupený nový na českém eshopu, je to sice americká distribuce, ale 7 měsíců fungoval bez problémů.
V pondělí jsem byla v iStylu, kde mi konečně sympatický mladík telefon obnovil. Přišla jsem o fotky za poslední 2 měsíce, ale po 4 dnech marného tápání jsem byla ráda, že je telefon funkční. Řekli si za to 360,- Kč, což považuju v tomhle případě za nehoráznost (nezavinila jsem si zablokování sama), ale nevzmohla jsem se na odpor, opět převážila úleva že z iPhonu nezbude luxusní těžítko.
Po víkendu se objevily zprávy, že Apple Turkish Crime Family zaplatil a všude se píše, že žádnej útok na telefony se nekonal. Když jsem pod jeden takovej článek napsala, že můj telefon napadenej byl, komentář neuveřejnili. A vůbec pod žádným z těchhle článků žádný komentáře nejsou, zajímavý. Takže pokud Apple zaplatil, tak nejspíš nejenom hackerům. Já to chápu, že je žádoucí, aby se nic nedostalo ven, ale wtf, přišla jsem o data, zacálovala 360 a všichni se tvářili náramně překvapeně co to jako má bejt, že to není možný. Takhle si teda péči o zákazníka nepředstavuju. Stěžovat si asi není kam...
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.