Zavřít reklamu
  • Externí disk k iPadu #49888

    Poradíte prosím někdo, jak nejlépe vyřešit u iPadu nebo MacBooku připojení externího disku a jakého? Potřebovala bych cca 400 GB velký, aby fungoval s iPadem (ještě nemám vybraný), i s notebookem Dell (zatím, později s MacBookem). DÍKY moc ...

    Externí disk k iPadu #49893

    Zuzi, ja bych na fyzicke pripojovani externiho disku k iPadu rovnou zapomel.
    Pokud je to iPad s Lightningem, tak budes potrebovat redukci s napajenim. Bez pridavneho napajeni proste disk (ani SSD) nerozjedes.
    U iPadu s USB-C si nejsem jisty, ale podle me to bude stejne. iPad nebude posilat energii do disku.

    Lepe to udelas bezdratove. Bud ciste sitovym/wifi diskem ci NASkou, nebo externim pripojenym k pocitaci a povolenim sdilenim v siti.

    Externí disk k iPadu #49894

    Já disk k iPadu s USB-C normálně připojuji a pracuji s tím. Jen je to trochu pomalejší, takže na nějaký větší přenos souborů jako jsou videosoubory apod to asi není. Ale fotky a klasické dokumenty úplně bez problému.
    Mám staré WD a připojuji přes redukci.

    Externí disk k iPadu #49896

    Adame, to je normalni plotnak nebo ssd? A s napajenim nebo to uzivi iPad pres USB-C?

    Externí disk k iPadu #49897

    Normální plotňák bez napájení 🙂 Žije to jen z toho USB-C

    Externí disk k iPadu #49991

    Ahoj, řeším problém s externím hardiskem. Jedna se o SSD a iPad Air 2020. Mám nějaké soubory na iCloudu které chci stáhnout na SSD. SSD připojují přímo kabelem na iPad, bez žádného HUBu, ten se mi po připojení zobrazí v souborech a mohu prohlížet jeho obsah. Ovšem narazil jsem na pro mě neřešitelný problém, ze jakmile chci jakýkoliv soubor kopírovat z iPadu na SSD a je jedno zda je uloženy na iCloudu nebo přímo v iPadu, nejde přesunout na SSD. Vše provádím přes aplikaci soubory. Při otevření SSD je dole uprostřed napsáno „jen pro ctení”. Poradi mi někdo jak toto vyřešit. Jde mi o to ze v práci nemohu z iCloudu nic stáhnout, jelikož mě nastavení PC nepustí, takže materiály zpracované mimo pracovní PC musím nahrávat přes USB úložiště. Děkuji za rady.

    Externí disk k iPadu #50001

    Tak s nejvetsi pravdepodobnosti mas na externim SSD nevhodny souborovy format 😉 proto jen ke cteni.

    Jinak, pokud nemuzes na pracovnim PC stahovat z icloudu. Existuje moznost Maildrop.

Odpověď na: Externí disk k iPadu

celý text

.