Dobrý den, rád bych se podělil o zkušenost se ztratou odcizením mého iPhone 15 pro, po zapomenutí na zadní sedačce v autobuse, ho nějaká osoboa vzala a odnesla domu, telefon byl vybitý a stihl nahlasit přibližnou polohu ve vedlejší obci. To na co chci poukázat je, že když uživatel ztratí vybitý iPhone, tak už nikdy neaktualizuje svojí polohu po nabití do doby, než je připojen k internetu. Zde je vtipný háček, telefon se prřipoji jen když je poblíž známa wifi síť, což je vysoce nepravděpodobné, nebo když uživatel danný iPhone odemkne a pak ještě odemkne sim, což zloděj/nálezce nemá šasnci udělat. Najivně jsem si myslel, že iPhone pošle svou polohu pomoci jiného zařízení apple stejně jako Air Tag, ale na podpoře apple mi řekli že nikoliv. Takže funkce najít je k ničemu, když uživatel ztarí vybitý telefon. Hezký den.
-
Zdravím,
všeobecně…
Tel. je možné lokalizovat po vypnutí po určitou dobu (uvádí výrobce.) Myslím že si baterie ponechá ještě nějakou dobu zbytkovou energii než se úplně odmlčí.
Dále, pokud máte zapnutá mobilní data (dnes běžná věc) a někdo tel. doma nabije, tak odešle svojí polohu..
Další varianta, ztratíte nabitý tel. a ponechal jste od výrobce v nastavení možnost odemknout ovládací centrum pro kohokoliv. Takže vám nálezce vypne wi-fi a zapne letový režim. Tím již telefon nikdy nenajdete a jde na náhradní díly. Doporučuji, je mnoho lidí kteří neví že to mají zapnuté. Nastavení - Face ID a kod - ovládací centrum - vypnout! Poté se do ovládacího centra dostanete jen vy na základě obličeje, vlastně ani nepoznáte že jste funkci vypnul. Ale zloděj nebo nálezce se tam nedostane.
Dále, pokud nálezce tel. vyresetuje přes počítač a obnoví do továrního nastavení a bude se chtít dostat dále, je tam možnost připojit přes wi-fi, pokud to udělá, tel. ihned najdete. Navíc se nálezce nikam dál nedostane protože ho máte přihlášený na svůj iCloud. Takže toto je asi jediná šance, že toto někdo udělá a vy telefon najdete (pokud to není panelák, tam nevíte patro….)
Pokud se nemýlím, více možností není. Bohužel bez baterie není energie… 🙂Zdravím,
"Dále, pokud máte zapnutá mobilní data (dnes běžná věc) a někdo tel. doma nabije, tak odešle svojí polohu.."
Když osoba ztratí vybitý iPhone, tak se zamkne sim a po nabití a zapnutí nejsou data aktivní.
Telefon by se musel dostat na znamou wi-fi síť, což je vysoce nepravděpodobné. Muj telefon dokázal poslat polohu z vybitého stavu jen jednou, což je za mě fakt málo pro možnost ho skutečně najít.
Takže jak jsem napsal již dříve, pokud ztratí člověk vybitý iPhone, tak je služba "najít" takřka k ničemu, to mi na nepřímo potvrdila i pracovnice apple podpory.
Pokud se vybije AirTag tak ho taky nenajdete, v čem je problém ?
Vybitý AirTag nenajdu, ale když v něm někdo vymění baterii tak pošle znovu svou polohu. Jenže to samé neplatí pro IPhone, když ho někdo nabije, tak už svou polohu znovu nepošle, AirTag ano.