Zdravím, po aktualizaci na ios 11.1 i 11.2 mám stále na Iphonu problém s přesností GPS. Waze navigace je opožděná a stále neukazuje přesnou polohu. Google mapy přitom ukazují (Pokud to nesimulují) polohu správně a i aplikace Here We Go ukazuje, ikdyž ne úplně přesně (jde vidět, že se to pořád snaží nějak dopočítat), správnou polohu. Chci se zeptat, zda má někdo podobný problém a řešil to reklamací zařízení? Díky moc za informace.
-
Rozdíl mezi iOS10 a iOS11 jsem nezaznamenal, ale mám zato, že iPhone jako takový moc přesně GPS neměří. Měl jsem iPhone 5S / SE a teď 7 a ani jeden neměří polohu s přesností, jakou bych si představoval. Například GPS tagy fotografií se liší o několik kilometrů, když stojím a podívám se na mapu, moje pozice se několikrát změní a pak zůstane o desítku metrů jinde, než doopravdy stojím. Zpřesní se to až, když se hýbu, nebo jedu autem.
Kdybych předtím neměl hóódě levnou Nokii Lumii 620, která ukazovala GPS s přesností pár metrů a naprosto rychle, a kde byly GPS tagy fotek přesné, nikoliv ve vedlejším městě, tak bych si snad ani nestěžoval, ale takto...
hm, já jsem prošel od 5s přes SE k ip7 a GPS vždy naprosto spolehlivá a přesná
Tak se schválně podívej do galerie na mapu. Já mám např. tři fotky pořízené dva metry od sebe a pár minut po sobě, rozházené třeba několik kilometrů po mapě. Některé, ne všechny, ale paradoxně to jsou i fotografie v otevřeném terénu, kde musí být dobrý výhled na satelity. Má bývalá levná Nokia dokázala odhadnout i místnost v domě, ve které jsem se nacházel, iPhone v tom stejném domě tvrdí (a ve stejné aplikaci), že jsem na ulici na protější straně silnice, což k potřebám navigace postačí, ale ten rozdíl tam vidím. Při navigaci v autě zcela bez problémů, ale pro geocaching, kde se počítají i metry?
Tak si stahni nějakou apku,která GPS zobrazí podrobně,třeba GCtools atd.Pak uvidíš,jestli je přesná.Jinak si myslím,že na 99% je to softwarový problém.
Kdy si dělal naposledy čistou instalaci?
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.