Dobrý den, poslední dobou se mi děje to že pokud sleduji seriály například na počítač začne točit ventilátory na plné otáčky. Využití CPU kolem 400%, aplikací Google chrome Helper. Mám podezření na Flash, ale je mi divné že dříve se na tom samém webu choval normálne. Tolik netočí ani když pouštím stažené 4K filmy. Situace v opeře a safari je totožná. Žádná aktualizace neproběhla. MBP 2012 RETINA I7 2.8GHz, 16GB RAM, Sierra 10.12.2 (16C68)
-
Dobrý den, ten samý problém mám i já. Při přehrávání youtube videí ve 4K teplota CPU 62stupňů a větrák se točí rychlostí 2400otáček.
Jakmile přehraju video na iprima, ivysilani, sledujserialy, nebo sosac, tak teplota CPU je 93stupňů a větrák jede na maximum.
Když se podívám na využití cpu, tak mi to ukazuje 500% někdy i 660%.Mám macbook pro 15 2012 i7 2,6ghz 16gb ram sierra 10.12.2.
Tak flash jsem od instaloval, javascript i flash v prohlížeči zakázal a beze změny. Stejně jako kolega nade mnou youtube 4k pohodička, jiné servery klidně 480p a ntb topí jako kamna a točí jak helikoptéra. Dříve jsem tento problém nemíval, až tak poslední měsíc..
Když to otevřete v safari, co píše monitor aktivity? Přisuzuje tu spotřebu přímo safari nebo nějakému procesu pod ním?
U mě se aktivita přisuzuje spíše procesu, který spadá pod safari.
Jinak na youtube mi jede vždy integrovaná grafika a na výše zmiňovaná videa se automaticky zapne dedikovaná grafika.