Zdravím všechny, Chtěl bych se zeptat jaké řešení ke sdílení fotografií (možná i některých videí) by jste na mém místě použili vy. Situace: Já: Iphone, Mac, Gopro Přítelkyně: iPhone, mac, bezzrcadlovka Sony alpha. Když se vrátíme z dovolené chtěl bych jen určité (ne všechny) fotky přetáhnout/sesynchronizovat do něčeho/ s něčím, to samé ona, abychom k nim měli oba přístup a neměli je duplicitně v obou počítačích - tj asi cloudová služba. A teď jakou doporučujete (google photos, apple fotky, dropbox atd...) případně kolik se za kterou měsíčně platí a jak funguje. Díky za tipy, (btw s touto tématikou jsem asi nenarazil na článek na Lsa, tak kdyby se někdo vyznal a neměl co na práci )
-
Já používám iCloud a sdílená alba. Je to na každém mém Macu/iOS a můžu kohokoliv pozvat.
iCloud je dobrá volba, ale pravděpodobně jen pro majitele Apple zařízení. Pokud by ovšem album s fotkami sdíleli i někomu, kdo používá Android (nebo přešli z iPhonu na jiný telefon), tak si nejsem jistý, jestli se na ten iCloud dostane 🙄 .
Já osobně bych doporučoval Google Drive … používám ho na Androidu i na služebním iPhonu a funguje spolehlivě. Samozřejmě je potřeba mít založený Google účet 😉Používám gmail takže google účet není problém. Dříve je teda googlovská služba přímo pro obrázky?
Chtěl bych to sdílet i lidem mimo ios/osx, to icloud zvládne?Ten Google Disk není jen na obrázky; je to klasický Cloud … na fotky, dokumenty, hudbu, video, cokoliv. Dají se nasdílet jednotlivé soubory i celé složky. Více popisu je ZDE.
U toho iCloudu si nejsem jistý, obzvlášť mimo ios/osx. Teď jsem to zkoušel v iPhonu a na webu (Mac nemám) a podařilo se mi nasdílet pouze jednotlivé soubory, ale celé složky ne! Musí být zapnuté Rodinné sdílení (Nastavení/Apple ID) a podle mě jdou nasdílet jen fotky z iPhone, iPad, a synchronizované s iCloud (100% to ale nevím).
Dle mého subjektivního názoru je ten Google Disk jednodušší. Navíc, zde mám 15GB a na iCloud pouze 5GB.
Ale více opravdu neporadím … možná by mohl pomoct někdo zkušenější 😉
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.