Zavřít reklamu
  • Hacknutý iPhone 7. 4. #1200

Zdravím, mám iPhone SE a od pátku je zamčený, zablokovaný. Na obrazovce je zpráva: Ztracený iPhone. Get password. Write email: V pátek jsem mluvila s technickou podporou, tam byli hodně překvapený, prý něco takovýho není možný přes dvojitou autorizaci pro vstup do iCloudu, poradili vyjmout přes iCloud telefon z režimu ztráty a obnovit tovární nastavení. Ani jedno se nepodařilo, telefon i po pokusu o obnovu hlásí to samé. Včera jsem googlovala a dočetla se o hrozbách Applu z Turecka, útok měl proběhnout 7. 4., což odpovídá, ale nikde jsem zatím nezachytila žádnou zprávu o tom, že by takový problém mělo víc lidí, pouze jeden jediný výkřik naprosto totožné situace ze Singapuru. Nevíte o tom někdo něco? Nevíte o někom komu se to taky stalo? Moje okolí žádné problémy nemá... A dá se nějak řešit takto zablokovaný telefon? Jsem amatér, ale z rozhovoru s technickou podporou jsem vyrozuměla, že obnova továrního nastavení je poslední možnost... Díky!!

Hacknutý iPhone 7. 4. #7310

Důsledek slabého hesla na iCloudu, pokud se tam můžeš přihlásit: https://www.icloud.com a pak najít iphone, následně vybrat telefon a zrušit zamčení, pokud se ti nepomede přihlásit, tak zavolej na podporu, když dodáš všechny informace, fakturu, atd. měli by ti to být schopni odemknout.

Hacknutý iPhone 7. 4. #7311

Díky, všechno co píšeš jsem zkoušela, zrušit zamčení se nepodařilo, tudíž ani přihlásit se do itunes a obnovit systém. Mířím do servisu, snad s tím něco udělají.

Hacknutý iPhone 7. 4. #7312

A jaky je puvod telefonu? Tohle vypada, ze prodejce nejspis bude chtit dalsi prachy po napsani na ten mail za odblokovani.

Hacknutý iPhone 7. 4. #7313

Ad. původ telefonu - byl koupený nový na českém eshopu, je to sice americká distribuce, ale 7 měsíců fungoval bez problémů.
    V pondělí jsem byla v iStylu, kde mi konečně sympatický mladík telefon obnovil. Přišla jsem o fotky za poslední 2 měsíce, ale po 4 dnech marného tápání jsem byla ráda, že je telefon funkční. Řekli si za to 360,- Kč, což považuju v tomhle případě za nehoráznost (nezavinila jsem si zablokování sama), ale nevzmohla jsem se na odpor, opět převážila úleva že z iPhonu nezbude luxusní těžítko.
    Po víkendu se objevily zprávy, že Apple Turkish Crime Family zaplatil a všude se píše, že žádnej útok na telefony se nekonal. Když jsem pod jeden takovej článek napsala, že můj telefon napadenej byl, komentář neuveřejnili. A vůbec pod žádným z těchhle článků žádný komentáře nejsou, zajímavý. Takže pokud Apple zaplatil, tak nejspíš nejenom hackerům. Já to chápu, že je žádoucí, aby se nic nedostalo ven, ale wtf, přišla jsem o data, zacálovala 360 a všichni se tvářili náramně překvapeně co to jako má bejt, že to není možný. Takhle si teda péči o zákazníka nepředstavuju. Stěžovat si asi není kam...

• Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.
.