Κατά την περιήγηση στον Ιστό, ορισμένα δεδομένα συλλέγονται σχεδόν όλη την ώρα. Συγκεκριμένα, μπορεί να αφορά σε ποια συσκευή σερφάρετε αυτήν τη στιγμή, ποιο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείτε ή ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας. Επιπλέον, αποθηκεύονται διάφορα δεδομένα σελίδας, τα οποία αποθηκεύονται στη λεγόμενη κρυφή μνήμη. Χάρη σε αυτά τα δεδομένα, όλες οι σελίδες φορτώνουν γρηγορότερα, καθώς τα δεδομένα αποθηκεύονται στον τοπικό χώρο αποθήκευσης και δεν χρειάζεται να τα λαμβάνετε ξανά κάθε φορά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν αλλάζει ο ιστότοπος, οι χρήστες ενδέχεται να δουν μια παλιά έκδοση του ιστότοπου χωρίς νέο περιεχόμενο χάρη στην κρυφή μνήμη. Εάν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να διαγράψετε πλήρως τα δεδομένα ιστότοπου (cache) και το ιστορικό στο iPhone ή το iPad σας, τότε έχετε απόλυτο δίκιο εδώ.
Μπορεί να σας ενδιαφέρει
Οπως και iPhone v Safari εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης και του ιστορικού περιήγησης
Αν το θέλετε στο δικό σας iOS ή συσκευή iPadOS για να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα περιήγησης, δηλαδή το ιστορικό, δεν είναι δύσκολο. Μπορείτε να προχωρήσετε ως εξής:
- Αρχικά, πρέπει να ανοίξετε την εγγενή εφαρμογή στο iPhone ή το iPad σας Ρυθμίσεις.
- Μόλις το κάνετε αυτό, κατεβείτε μια βαθμίδα παρακάτω.
- Στη συνέχεια, εντοπίστε και κάντε κλικ στο πλαίσιο εδώ Safari.
- Μέσα σε αυτήν την ενότητα ρυθμίσεων, κάντε ξανά κύλιση προς τα κάτω πιο χαμηλα.
- Στην κατηγορία Απόρρητο και ασφάλεια, δώστε προσοχή στο κουμπί Διαγραφή ιστορικού και δεδομένων ιστότοπου.
- Στην προαναφερθείσα στήλη Κάντε κλικ και μετά πατήστε για επιβεβαίωση της διαγραφής δεδομένων Εκκαθάριση ιστορικού και δεδομένων.
Με τον παραπάνω τρόπο, μπορείτε iOS ή συσκευή iPadOS για να διαγράψετε τα δεδομένα περιήγησης και το ιστορικό. Συγκεκριμένα, το ιστορικό θα διαγραφεί, cookκαι άλλα δεδομένα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένης της προαναφερθείσας κρυφής μνήμης. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα διαγράψει όλα τα δεδομένα από Safari από όλες τις συσκευές σας που διαχειρίζονται με τον ίδιο λογαριασμό Apple ID. Έτσι, εάν διαγράψετε δεδομένα στο iPhone, επομένως διαγράφονται αυτόματα και στον Mac σας και σε άλλες συσκευές.
Θα διαγραφούν και οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης πελατών ή θα παραμείνουν; Εάν παραμείνουν, όταν φορτωθεί ξανά η σελίδα, θα τα αναφέρει λεπτομερώς η σελίδα όπως πριν από τη διαγραφή της προσωρινής μνήμης και των δεδομένων; Ευχαριστώ