Hvis du beslutter dig for at købe en ny nu MacBooku Pro, du får det alligevel med Touch Bar. Touch Bar dukkede først op den MacBooků Pro fra 2016, og det skal bemærkes, at det ikke var en standard. Touch Bar var kun tilgængelig på den dyrere version af Apples bærbare computer, hvilket har ændret sig over tid. I de fem år kunne der sagtens have været nogle personer, der besluttede sig for at MacBook prodata eller personer, der forbereder sig på at gøre det. Inden du sælger den, skal du dog vide, at Touch Bar også gemmer visse data, som du selvfølgelig bør slette. Det er usandsynligt, at nogen vil udtrække data fra Touch Bar, men denne proces er vigtig for ro i sindet. I denne artikel vil vi sammen se på, hvordan du gør dette.
Du kunne være interesseret i
Før salg MacBooku glem ikke at slette data fra Touch Bar
Hvis du planlægger at sælge din MacBook med Touch Bar, og du vil slette dataene, inden du gør det, er det ikke kompliceret. Du ville sandsynligvis ikke have fundet ud af denne procedure selv, men med vores instruktioner vil det være en leg. Hele processen finder sted i macOS Recovery, hvor du skal starte Terminal:
- Så først skal du flytte til tilstanden macOS-gendannelse.
- hvis du har MacBook med processor intel, så genstart den og hold genvejen nede Kommando + R;
- hvis du har MacBook med chip M1, så ved genstart hold udløserknappen nede i lang tid.
- I macOS-gendannelsestilstand skal du derefter klikke på i den øverste bjælke Utility.
- Dette vil bringe en rullemenu frem, tryk på Terminal.
- Derefter til terminalen skriv følgende kommando:
xartutil --slet-alt
- Kommando efter bekræfte ved at trykke på en tast Enter.
- Terminalen vil derefter spørge dig, om du vil reparere handlingen at optræde. Så skriv:
Ja
- Og tryk derefter igen Indtast for bekræftelse.
- Nakonec klik øverst Terminal, og vælg derefter en mulighed Luk Terminal.
- Så er det nok MacBook klassisk genstart i operativsystemet.
Ovenstående procedure kan derfor bruges til MacBookus Touch Bar for at slette dens data. På denne måde kan du være sikker, når du sælger 100% sikrer, at den nye ejer ikke vil kunne få nogen data fra den. Det er selvfølgelig ikke noget, der er helt simpelt, men visse hackere kan virkelig meget i disse dage, så du skal være forsigtig.
Og sletter den kommando hele Mac'en, eller kun dataene fra touchbar'en?
Er det ikke nemmere helt at geninstallere det, når du allerede viser, hvordan man kommer til hjælpeprogrammerne i instruktionerne? :D
Artiklen mangler en liste over de gemte data.