Zavřít reklamu

Jednou z hlavních předností iPhonů jsou již dlouhé roky jejich fotoaparáty. Ty se totiž řadí mezi naprostou špičku mobilního světa, což ostatně dokazují v nejrůznějších srovnávacích testech, ze kterých vychází vítězně, případně se řadí na úplnou špici. Byla by však chyba si myslet, že jsou zcela dokonalé. Pravdou totiž je, že trpí na několika neduhů v čele s odlesky světla v objektivech, které způsobují nejrůznější světelné deformace fotek a tak podobně. Právě s tím má však Apple u iPhonů 16 Pro zatočit. 

Velmi dobře informovaný leaker vystupující na sociálních sítích pod přezdívkou yeux1122 zveřejním na svém účtu na sociální síti X velmi zajímavé informace, které se mu podařily získat přímo z dodavatelského řetězce Applu. Leaker tvrdí konkrétně to, že fotoaparáty letošní generace iPhonů řady Pro budou opatřeny supertenkou antireflexní vrstvou, která bude zamezovat právě odleskům deformujícím fotky. Řešení sice nebude zcela 100%, protože antireflexní vrstva nedokáže veškeré odlesky zcela „odchytit“ a následně absorbovat, nicméně focení proti slunci, pod umělým světlem a tak podobně by mělo být díky tomuto upgradu podstatně přívětivější. 

Pokud se Applu podaří jeho vize dotáhnout ke zdárnému cíli, což se zdá být v současnosti vzhledem k započetí procesu nasazení technologii pro nanášení nanovrstvy jako velmi pravděpodobné, může se jednat u jeho fotoaparátů o velmi důležitý krok vpřed z hlediska jejich využitelnosti. Telefony totiž půjde rázem použít i v situacích, ve kterých si doposud příliš neuměly poradit právě kvůli odleskům světla. Jasněji ale budeme mít v tomto směru samozřejmě až na podzim, kdy Apple iPhony 16 Pro s tímto upgradem odhalí – tedy snad.  

Dnes nejčtenější

.