Zavřít reklamu

Přestože se výrobci elektroniky snaží své produkty vyrábět tak, aby byly pro uživatele maximálně bezpečné, ne vždy se to podaří. Dobrým příkladem je ostatně nynější celosvětová svolávací akce Toshiby, která se týká nabíječek pro notebooky. Ty se konkrétně mohly přehřát tak extrémně, že mohly až vyvolat požár. 

Toshiba svolává konkrétně kolem 15,5 milionů napájecích adaptérů prodávaných v letech 2008 až 2012. Doposud se mělo objevit již dobrých 679 případů, kdy se adaptéry zahřály natolik, že se roztavily či dokonce začaly hořet. Není proto v žádném případě od věci si v případě, že stále využíváte starý notebook Toshiba, zkontrolovat nabíjecí adaptér k němu. Jeho označení začíná na G71C a naleznete jej u čárového kódu tak, jak můžete vidět v galerii níže. K ověření můžete rovněž využít webovou stránku, do které stačí zadat čísla z adaptéru a je hotovo. 

Pokud rizikový napájecí adaptér vlastníte či o něm chcete vědět bližší informace, kontaktujte servis CCC, který má celou záležitost v České a Slovenské republice na starosti.

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.