Zavřít reklamu

Bezdrátová sluchátka má dnes téměř každý. Jde o příslušenství, které se nesmírně hodí a zároveň nemusí stát mnoho. Cena se pochopitelně odvíjí od funkcí, výdrže baterie, a především zvukového projevu. Pokud ale nejste náročný uživatel, postačí vám základní model. Takové má ve svém portfoliu i značka Swissten. Konkrétně jde o model proTune, který nestojí mnoho. Pokud razíte skvělý poměr cena/výkon, mohla by vás tato recenze zajímat.

Obsah balení

Jako vždy u Swisstenu vám produkt dorazí v červenobílé krabičce. Ta je opět velmi povedená a produkt je zabalen v přídavném kartónu tak, aby se nic nepřihodilo. Na krabičce samozřejmě naleznete celou řadu technických specifikací, o kterých si ale povíme až níže. Rovněž zde uvidíte design sluchátek. A co naleznete v krabičce? Osobně jsem byl dost překvapen, jelikož místo kabelu a manuálu zde kromě sluchátek naleznete rovněž náhradní špunty, což v této cenové kategorii rozhodně není pravidlem.

Technické specifikace

Nyní se pojďme podívat, co sluchátka za svou cenu nabízí. Jde o bezdrátová sluchátka podporující Bluetooth 5.0, což deklaruje výrobcem přenosovou vzdálenost až 10 metrů. Na otevřeném prostoru se ale dostanete na o něco větší vzdálenost. Výkon sluchátek je 2×3 mW, impedance je 320 ohm, rozměr sluchátka je 13mm, citlivost mikrofonu 42 dB ± 3 dB, poměr signálu vůči šumu 55 dB, zkreslení ≤ 5% a frekvenční rozsah 20 Hz – 20 kHz. Sluchátka zvládnou přehrávat hudbu až 3 hodiny. Nabíjí se pak 1,5 hodiny. Kapacita baterie dobíjecího pouzdra je 250 mAh. Každé sluchátko má pak 30 mAh. V krabičce si tak nesete zhruba dalších 12 hodin poslechu. Hmotnost pouzdra je 22 gramů. Každé sluchátko má pak něco málo přes 3 gramy. Trošku zamrzí absence odolnosti proti vodě. Nicméně vzhledem k ceně se dá tento ústupek pochopit.

Design

A co samotný design sluchátek? Průměr a klasika. Neurazí, ale ani nenadchne. Jde o klasický plast s poměrně hezkou lesklou krabičkou, která ovšem netrpí na otisky prstů. Samozřejmostí je LED dioda indikující stav baterie akumulátoru. Ty naleznete i na sluchátkách a jejich účel je stejný. Samotná sluchátka lze pochválit. Jelikož jsem fanoušek špuntových sluchátek, byl jsem velmi spokojen. Pecková mi do uší prostě a jednoduše nepadnou. Designem Swissten proTune připomínají AirPods 3. generace, čili se můžete těšit na kratší tyčinku. Dotykem rovněž můžete na sluchátkách pozastavovat a spouštět hudbu, přijímat/odmítat hovory a přeskakovat skladby.

Vlastní používání

U sluchátek vás pochopitelně zajímá zvukový projev. V této cenové kategorii je zvuk velmi těžké popisovat, neboť kvůli ceně musí zákonitě dojít k celé řadě ústupků. Zvuk není nejlepší. Ruku na srdce. Při střídmě naladěné hlasitosti budete ale zřejmě docela příjemně překvapeni. Jakmile zesílíte na max, narazíte na omezení u výšek a hloubek. Občas si dokážete i obstojně užít basy. Sluchátka jsou dle mého názoru jako dělaná na poslech podcastů a sport. Hodí se rovněž jaké záložní kousek. Musím se přiznat, že můj soud je dost zaujatý. Jsem zvyklý na Jabra Elite 85t a po těch letech mám minimální standard nastavený trošku jinak. Ovšem v mém okolí jsou lidé, kteří jsou rádi, že mají prostě „něco“ v uších. Hlavně, že to hraje. Pokud tedy nejste náročným uživatelem, nechcete za sluchátka příliš utrácet, jde o skvělou příležitost.

Resumé

Sluchátka Swissten proTune jsou základním modelem a je tak třeba k nim přistupovat. Jejich cena je 649 korun.

Swissten proTune koupíte zde

 

Dnes nejčtenější

.