Zavřít reklamu

Od té doby, co Elon Musk ovládl Twitter, prosadil na této sociální síti mnoho změn. Snad žádná z nich však nebyla tak kontroverzní jako nedávno započatý rebranding Twitteru na „X“, i když označení Twitter se stále vyskytuje jak ve vyhledávačích, názvu domény, tak i mobilních aplikacích. A nyní se zdá, že brzy přijde další změna.

Podle Muska Twitter potlačí světlý režim a výchozím se stane ten tmavý. Miliardář nejprve plánoval světlý režim zcela zabít, nakonec to však odnesla pouze funkce DIM, zprostředkovávající rovněž tmavé provedení, s tím rozdílem, že pozadí je zde tmavě modré, nikoli tónováno k černé.

Musk je známý tím, že na svém osobním účtu „X“, poměrně intenzitně komunikuje. V nedávné odpovědi jednomu z uživatelů miliardář uvedl, že platforma „bude mít brzy pouze tmavý režim“, protože tento „je lepší ve všech ohledech“. Tvrzení se samozřejmě neobešlo bez reakcí.

I když tmavý režim mnoha uživatelům vyhovuje, existuje značná část lidí, kteří dávají přednost světlému. Navíc je nemálo těch, kteří povolují možnost automatického přepínání mezi světlým a tmavým režimem během dne a noci. Nezanedbatelný je i faktor přístupnosti, jež by konec světlého režimu ovlivnil.

Jak poznamenalo několik uživatelů Twitteru v odpovědích Muskovi, čtení textu za denního světla se zapnutým tmavým režimem je obtížnější. Výsledkem je nakonec zmíněný kompromis, kdy se tmavý režim stane výchozím, světlý bude zachován a DIM zcela zmizí. Po předchozích tvrzeních nakonec reakce Eona Muska zní: „Hodně lidí žádalo o zachování světlého režimu, takže se tak stane, ale výchozí bude tmavý a dim bude odstraněn.“ Doufejme, že to bude finální postoj, ovšem předchozí zmatečné kroky a názory, jež se mění takřka každou hodinu, příliš jistoty nenaznačují.

Přechodem z Twitteru na X chce Musk z platformy vytvořit „superaplikaci“, která bude fungovat nejen jako sociální síť, ale také jako robustnější platforma pro komunikaci, sdílení obsahu a dokonce i platby, podobně jako čínský WeChat.

Dnes nejčtenější

.