Zavřít reklamu

Mezerník jako trackpad

Pokud se při psaní na iPhonu potřebujete snadno a rychle přemístit na libovolné místo v textu, vyplatí se proměnit klávesnici vašeho iPhonu na trackpad, po kterém můžete následně snadno přejíždět prstem. Stačí jen dlouze stisknout mezerník – klávesy na chvíli zcela zmizí, a vy se můžete posunout tam, kam je potřeba.

Práce s objekty z fotografií

V rámci nativních aplikací, jako jsou Fotky nebo třeba také Safari, můžete v novějších verzích operačního systému iOS vybrat hlavní objekt na fotografii a poté jej zkopírovat na jiné místo – například do Poznámek nebo do Zpráv. Stačí jen fotografii dlouze podržet, dokud se kolem objektu nezobrazí krátká animace. Poté na snímek klepněte prstem a vyberte, co se má stát dále.

Věrnostní kartičky v Peněžence

Do nativní Peněženky na vašem iPhonu můžete přidat nejen platební karty, ale také nejrůznější věrnostní a slevové kartičky. Nejlepší cestou, jak do Wallet na iPhonu přidat věrnostní kartičky, je použití aplikace Stocard, která nabízí propojení s nativní Peněženkou.

Sdílení obsahu přes AirDrop

AirDrop je funkce, která vám dokáže prokázat opravdu obrovskou službu. Jejím prostřednictvím můžete posílat obsah mezi jednotlivými Apple zařízeními, a to nejen těmi, která jsou spojená s vaším Apple ID. S pomocí AirDropu můžete sdílet obsah i s dalšími uživateli.

Rychlé akce poklepáním

Operační systém iOS nabízí v rámci Zpřístupnění možnost aktivace funkce poklepání. Jedním nebo trojitým klepnutím na zadní stranu iPhonu můžete aktivovat celou řadu různých akcí. Pro aktivaci a přizpůsobení poklepání zamiřte do Nastavení -> Zpřístupnění -> Dotyk. Zcela dole klepněte na položku Klepnutí na zadní stranu a vyberte požadovanou akci.

Dnes nejčtenější

.