Zavřít reklamu

Nastavení rozlišení a FPS

Nativní Fotoaparát nabízí hrstku možností přizpůsobení, a to včetně nastavení rozlišení a FPS. V novějších verzích operačního systému iOS navíc tato nastavení můžete provést přímo v prostředí Fotoaparátu. Při spuštěném Fotoaparátu přepněte do režimu videa a v horní části displeje klepněte na údaj o rozlišení a FPS. Opakovaným klepnutím můžete jednotlivé parametry snadno a rychle změnit. Pokud vám tento postup nefunguje, zamiřte do Nastavení -> Fotoaparát -> Záznam videa, kde aktivujte Nastavení formátu videa.

Přizpůsobení formátu
V nativním Fotoaparátu na iPhonu můžete snadno a rychle provést také změnu formátu. Ve výchozím nastavení nabízí iPhone možnost focení ve formátu 4:3. Pokud byste tento parametr chtěli změnit, spusťte Fotoaparát v režimu Foto. Proveďte gesto krátkého potažení ze spodní lišty směrem do středu displeje. Nad spouští se vám zobrazí série tlačítek – klepnutím na tlačítko s nadpisem 4:3 můžete změnit formát fotografie.

Snímání sekvence
Možná jste z dřívějších verzí operačního systému iOS zvyklí na to, že dlouhým držením spouště v režimu Foto pořídíte sekvenci snímků. To se změnilo s příchodem funkce QuickTake, takže pokud byste ve Fotoaparátu chtěli pořídit sekvenci snímků, musíte stisknout spoušť a poté rychle přejet prstem směrem doleva po displeji. V Nastavení -> Fotoaparát můžete nicméně v případě potřeby aktivovat možnost focení sekvence tlačítkem pro zvýšení hlasitosti.

Deaktivace Live Photo
Funkce Live Photo je bezpochyby skvělá a „pohyblivé obrázky“ vypadají zajímavě, ne vždy je to ale žádoucí. Někdo například pro Live Photos nemá využití, někomu zase může vadit fakt, že tato krátká videa zabírají příliš mnoho místa na úložišti iPhonu. Pro kompletní deaktivaci Live Photo spusťte na iPhonu Nastavení -> Fotoaparát -> Zachovat nastavení. Aktivujte Live Photo, poté přejděte do Fotoaparátu a funkci deaktivujte. Díky předchozímu nastavení zůstane deaktivovaná natrvalo.

Směr panoramatického snímku
Součástí nativního Fotoaparátu v iOS je také možnost pořízení takzvaného panoramatického záběru. Ve výchozím nastavení je pro pořízení panoramatu potřeba pohybovat iPhonem směrem zleva doprava, to je ale možné snadno a rychle změnit – stačí, když na šipku zkrátka jen ještě před stisknutím spouště klepnete prstem.

Dnes nejčtenější

.