Zavřít reklamu

Bezpečnostní klíče

Jednou z hlavních novinek, které jsme se dočkali v iOS 16.3, je příchod podpory hardwarových bezpečnostních klíčů pro dvoufaktorové ověření Apple ID. Dvoufaktorové ověření už se v dnešní době pro bezpečné přihlašování využívá všude možně a svým způsobem se jedná již o bezpečnostní standard. Doposud probíhalo dvoufaktorové ověření Apple ID s využitím ověřovacích kódu z jiných zařízení, to se ale nyní mění, jelikož uživatelé se nově mohou ověřit právě pomocí kompatibilního bezpečnostního klíče, například od YubiKey a dalších společností. Pokud byste chtěli bezpečnostní klíč přidat, stačí přejít do Nastavení → váš profil → Heslo a zabezpečení → Přidat bezpečnostní klíče.

Pokročilá ochrana dat na iCloudu

Již před několika týdny představil Apple také funkci Pokročilá ochrana dat na iCloudu. Tato nová funkce vylepšuje koncové šifrování dat na iCloudu, které bylo dlouhou dobu k dispozici pro 14 kategorií dat. V případě, že si rozšířenou ochranu dat na iCloudu aktivujete, tak dojde k rozšíření koncového šifrování na 23 kategorií, ve kterých nově nechybí třeba zálohy zařízení a zpráv, iCloud Drive, poznámky, fotky, připomínky, nahrávky zvuku, záložky v Safari, zkratky a lístky v Peněžence. Doposud však mohli tuto novou funkci využít jen uživatelé z USA, v iOS 16.3 se to ale mění a novinka je konečně k dispozici globálně. Aktivovat ji můžete v Nastavení → váš profil → iCloud → Pokročilá ochrana dat.

Unity tapeta (a ciferník)

V minulém týdnu jsme se dočkali představení hned několika nových produktů od Applu. V jeden den pak kalifornský gigant vydal druhou generaci HomePodu, a to společně s novým Unity řemínkem pro Apple Watch. Kromě řemínku však došlo také k představení Unity tapety pro zamknutou obrazovku iPhonu a Unity ciferníku pro jablečné hodinky. Tyto Unity doplňky byly zpřístupněny právě v iOS 16.3, respektive ve watchOS 9.3, takže pokud byste chtěli vyjádřit svou podporu Měsíci černošské kultury a historie, který připadá na únor, tak nyní už můžete.

Oprava chyby displeje iPhone 14 Pro Max

Dost možná jste si v posledních dnech všimli toho, že se začali objevovat nespokojení uživatelé iPhonů 14 Pro Max, kteří si konkrétně stěžovali na vyobrazování různých pruhů na displeji jejich jablečných telefonů. Zpočátku nebylo jasné, zdali se náhodou nejedná o hardwarový problém, což by pro Apple byl obrovský průšvih. Nakonec to ale naštěstí dobře dopadlo a jednalo se pouze o softwarovou chybu. Pokud tedy i vy máte s pruhy na displeji iPhonu 14 Pro Max problém, proveďte aktualizaci, a to v Nastavení → Obecné → Aktualizace softwaru.

Změny v popisech Tíseň SOS

V rámci iOS 16.3 kalifornský gigant vylepšil také sekci Tíseň SOS. Konkrétně zde došlo k přepsání některých textů, které mohly být v minulosti pro některé uživatele nesrozumitelné nebo nešťastně formulované. Konkrétně Apple přepsal názvy a popisky funkcí tak, aby byly ještě jednodušší a srozumitelnější, což rozhodně potěší. Níže se můžete na obrázku na veškeré změny podívat a zhodnotit je.

tisen-sos-zmeny-ios-16-2-3-fb

Podpora nového HomePodu a další vylepšení

Jak jsem zmínil už na jedné z předchozích stránek, tak Apple před pár dny představil také nový HomePod. Operační systém iOS 16.3 konkrétně přichází s jeho podporou již nyní, a to několik dnů před oficiálním startem jeho prodejů. Ve spojení s novým OS 16.3 pro HomePody pak přichází také zprovoznění teploměru a vlhkoměru, které nejsou k dispozici jen na novém HomePodu druhé generace, ale i na již existujícím HomePodu mini, což určitě přijde vhod. Dále jsme se v iOS 16.3 dočkali nového rozhraní pro předávání hudby skrze funkci Handoff. Na nové rozhraní se můžete podívat níže, samotná funkce předávání hudby na HomePod už je každopádně k dispozici delší dobu.

Oprava dalších chyb

Operační systém iOS 16.3 a iPadOS 16.3 pak samozřejmě přichází také s opravou všemožných chyb. Jejich seznam přikládáme níže:

  • Opravuje problém ve Freeform, kdy se některé kreslicí tahy vytvořené pomocí Apple Pencil nebo vašeho prstu nemusí objevit na sdílených nástěnkách
  • Řeší problém, kdy se tapeta na obrazovce uzamčení může jevit jako černá
  • Opravuje problém, kdy se při probouzení iPhone 14 Pro Max mohly dočasně objevit vodorovné čáry
  • Opravuje problém, kdy widget Home Lock Screen nezobrazuje přesně stav aplikace Home
  • Řeší problém, kdy Siri nemusí správně reagovat na požadavky na hudbu
  • Řeší problémy, kdy požadavky Siri v CarPlay nemusí být správně pochopeny

Dnes nejčtenější

.