Zavřít reklamu

Ještě než se pustíte do čtení následujících řádků, rádi bychom vás upozornili na to, že jsou věnovány primárně uživatelům, kteří pod stromečkem nalezli svůj první Apple produkt. Právě ti totiž rady z tohoto článku využijí nejvíce (a pravděpodobně i jediní).

Našli jste konečně pod stromečkem vytoužené Apple Watch? Z jejich počátečního spouštění a nastavení nemusíte mít vůbec strach, stejně jako u ostatních Apple produktů se jedná o opravdu snadnou záležitost. I přesto ale věříme, že se vám budou hodit následující řádky o tom, co udělat s novými Apple Watch pod stromečkem.

Rozbalení

Nebojte se, návod na rozbalení chytrých jablečných hodinek vám sem opravdu dávat nebudeme. Při rozbalování vašich nových Apple Watch mějte každopádně na paměti, že se vyplatí uchovat původní balení v co možná nejlepším stavu. Pokud se totiž rozhodnete v budoucnu své Apple Watch prodat, kvalitní a zachovalé původní balení může zvednout jejich prodejní cenu, což se vždycky hodí.

První spuštění Apple Watch a spárování s iPhonem

Při rozbalování Apple Watch si ke stromečku rovnou přiberte také váš iPhone, bez kterého se neobejdete. Hodinky zapněte dlouhým stiskem postranního tlačítka – nijak se neděste pomalého nebo delšího startu, ten je při prvním spuštění hodinek normální. Poté, co na vašich nových Apple Watch potvrdíte výběr jazyka, oblasti a další drobnosti, spusťte na iPhonu nativní aplikaci Watch. V aplikaci buďto klepněte na tlačítko pro spárování, nebo hodinky jednoduše přibližte k vašemu telefonu a poté fotoaparátem iPhonu naskenujte animaci, která se zobrazí na displeji vašich hodinek a počkejte, až obě zařízení celý proces automaticky úspěšně dokončí.

Osvojte si ovládání

Než se pustíte do přizpůsobení detailů a nastavení vašich nových Apple Watch, pořádně si prostudujte a případně přizpůsobte jejich nahrávání. Na boku hodinek si kromě bočního tlačítka, kterým jste hodinky zapínali, můžete všimnout také digitální korunky. Jejím otáčením se můžete pohybovat v rozhraní hodinek nebo přibližovat a oddalovat obsah na displeji Apple Watch, stisk digitální korunky pak slouží pro potvrzení nejrůznějších akcí a pohyb v menu, případně pro přechod do seznamu aplikací. Stiskem bočního tlačítka se dostanete k přehledu naposledy spuštěných aplikací, jeho dvojitým stiskem můžete případně aktivovat Apple Pay, dlouhým stiskem se dostanete k zobrazení možností vypnutí hodinek nebo aktivace funkce Tíseň SOS.

Projděte App Store

Při spuštění Apple Watch si můžete všimnout, že vaše nové chytré hodinky od Applu již obsahují předinstalované aplikace. Ty vám ale s největší pravděpodobností stačit nebudou, takže se krátce po prvním spuštění jistě přesunete do App Store. Po spuštění App Storu si můžete prohlížet návrhy aplikací, nebo klepnutím na textové pole v horní části displeje hodinek zahájit manuální vyhledávání aplikací. Aplikace do vašich Apple Watch můžete ale také stahovat z App Storu, který se nachází na vašem iPhonu.

Přizpůsobení detailů

Základní seznámení s Apple Watch máte v tuto chvíli již úspěšně za sebou. Pokud máte čas, můžete se nyní libovolně dlouho věnovat přizpůsobení jednotlivých detailů, prozkoumávání dostupných ciferníků a dalším krokům. Rozcestníkem pro tato nastavení se pro vás stane především nativní aplikace Watch na spárovaném iPhonu, kde najdete nejen veškeré podrobnosti, ale ale po klepnutí na Objevování v pravém dolním rohu můžete také prozkoumávat užitečné tipy a triky. Nenechte si ujít ani další články s Apple Watch tematikou v našem magazínu.

Dnes nejčtenější

.