Zavřít reklamu

Když Apple při představení iPhonů 14 (Pro) letos na podzim odhalil jednu z jejich hlavních novinek v podobě podpory satelitní komunikace sloužící pro kontaktování záchranných složek na místech bez signálu, leckoho tím doslova nadchnul. Záhy se sice ukázalo, že bude funkce zprvu dostupná jen v USA a Kanadě, avšak Apple už tehdy přislíbil, že počítá s jejím rozšířením i do zbytku světa. A jak řekl, tak zřejmě již brzy udělá – respektive začne dělat. 

Emergency-SOS-via-Satellite-iPhone-YT

Zdroje portálu MacRumors pocházející ze záchranářského prostředí tvrdí, že již příští úterý 13. prosince odstartuje podpora satelitního SOS volání v první evropské zemi. Tou se stane Velká Británie, jejíž záchranáři již měli být informováni o tom, že právě od tohoto data bude možné přijímat prosby a pomoc právě tímto způsobem. A jelikož Apple nedávno oznámil, že v dohledné době počítá kromě Velké Británie se spuštěním funkce taktéž ve Francii, Německu či Irsku, je možné, že se 13. prosince rozjede tato služba i u nich, byť z těchto zemí zatím žádný únik nedorazil. 

Nová služba je pro majitele iPhonů 14 (Pro) k dispozici zdarma, avšak jen po dobu prvních dvou let. Kolik si za ní bude Apple po uplynutí této doby účtovat je nicméně v tuto chvíli nejasné, stejně jako to, jak rychle bude podpora této novinky rozšiřována do dalších zemí světa. Jelikož se však jedná ve své podstatě o klíčovou funkci nové generace iPhonů, je velmi pravděpodobné, že tlak na co nejrychlejší zprovoznění v co nejvíce zemích světa bude ze strany Applu velký. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.