Zavřít reklamu

Společnost GoPro dnes představila svoji nejnovější akční kameru GoPro HERO 11 Black. Hned na první pohled je nutné říct, že se jedná skutečně spíše o evoluci, než o revoluci a po designové stránce ji poznáte oproti předchozí generaci na první pohled jen podle čísovky 11. Uvnitř se však odehrály poměrně zásadní věci a GoPro HERO 11 Black nabízí zcela nový CMOS snímač, který by měl v kombinaci s novou optikou zajistit ještě širší zorné pole a kvalitnější obraz. GoPro tvrdí, že zorné pole nové kamery je větší, než kdykoli předtím a to využívá pro takzvaný HyperView, který dokáže dokonale zachytit rychlost, kterou se pohybujete. Nově pracuje snímač také s více megapixely a fotografie v plném rozlišení mají 24,7 megapixelů s 1 miliardou barev.

Maximální rozlišení videa je stále 5,3K, respektive 5616×3744 pixelů, ovšem nově je možné v tomto rozlišení natáčet až při 60 snímcích za vteřinu. Pokud se rozhodnete pro 4K, můžete natáčet při 120 snímcích za vteřinu. Software také nově rozpoznává úsměv a mrkání, díky čemuž umí automaticky zaostřit a pořídit nejlepší možné fotografie a záběry. To co je nové jsou bezesporu slow-motion záběry, kdy kamera dokáže nabídnout při 2,7K rozlišení až 8 násobné spomalení času, respektive 240 FPS nebo při 4K čtyřnásobné zpomalení času na 120 Fps.

Nechybí ani nová generace stabilizace HyperSmooth 5.0, která by měla být schopna zcela vynechat jakékoli otřesy ze záběru, což je možné jinak dosáhnout pouze za použití gimbalu. Stejně jako dříve i tentokrát nabízí kamera 2,27″ dotykový displej a 1,4″ displej na přední straně a nechybí ani hlasové ovládání nebo ovládání pomocí aplikace. GoPro Hero 11 dokáže nabídnout vodotěsnost až do hloubky 10 metrů bez použití přídavného pouzdra. Bohužel se nic nemění ani na baterii a GoPro opět dodává 1720 mAh baterii typu ADBAT-001, která je kompatibilní s předchozími modely GoPro Hero 10 a GoPro Hero 9.

Tím možná nejzajímavějším jsou takzvané Night Modes neboli noční módy. Ty jsou hned tři a nesou označení: Star Trails, Light Painting a Vehicle Light Trails a jak již názvy napovídají, stačí je zvolit a máte možnost zachytit rozmazaná světla vozů někde na silnici, malovat světlem nebo zachytit pohyb hvězd po obloze. Kamera startuje na ceně 399€, což je oficiální cena na GoPro.

GoPro HERO 11 si můžete zakoupit přímo zde.

Dnes nejčtenější

.