Zavřít reklamu

Veřejné vydání nových operačních systémů od Applu se nezadržitelně blíží. Konkrétně se již za pár dnů dočkáme vydání iOS 16 a watchOS 9 pro veřejnost s tím, že iPadOS 16 a macOS 13 Ventura přijde o něco později. Pokud náš magazín sledujete pravidelně, tak víte, že se prakticky každý den od představení všem těmto systémům věnujeme v rámci naší návodní sekce a ukazujeme si veškeré novinky a funkce, se kterými Apple přišel. To jen potvrzuje fakt, že je novinek k dispozici opravdu nespočet, tudíž se uživatelé rozhodně mají na co těšit.

iOS 16: Jak na iPhone ovládat Apple Watch

Patříte mezi jedince, kteří kromě iPhonu vlastní také Apple Watch? Pokud jste si odpověděli kladně, tak pro vás mám dobrou zprávu – v rámci iOS 16 a watchOS 9 totiž přichází nová funkce ze Zpřístupnění, díky které je možné na iPhone ovládat Apple Watch. To znamená, že se váš jablečný telefon spojí s hodinkami a zobrazí jejich obrazovku přímo na displeji iPhonu, ze kterého je můžete ovládat, což může v některých případech přijít vhod. Pro vyzkoušení této funkce postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, sjeďte o kus níže, kde rozklikněte sekci Zpřístupnění.
  • Následně se zde opět přesuňte dolů, a to ke kategorii Mobilita a motorika.
  • Zde pak v seznamu možností klepněte na Zrcadlení Apple Watch.
  • Nakonec stačí, abyste pomocí přepínače tuto funkci aktivovali.
  • Pak už se přímo na displeji iPhonu ve spodní části objeví displej hodinek.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy na vašem iPhonu s iOS 16 možné jednoduše zrcadlit a ovládat Apple Watch s nainstalovaným systémem watchOS 9. Je každopádně nutné zmínit, že je tato funkce k dispozici jen pro Apple Watch Series 6 a novější. V případě, že vlastníte Apple Watch Series 5 a starší, popřípadě Apple Watch SE, tak pro vás tato funkce bohužel k dispozici nebude, což je rozhodně škoda.

Dnes nejčtenější

.