Zavřít reklamu

Přestože nás od představení iPhonů 14 (Pro), po kterém bude následovat zhruba za týden vydání veřejné verze iOS 16, dělí ještě odhadem více než dva týdny, v Applu si už mohou svým způsobem oddychnout. Minimálně vývoj operačního systému iOS 16, který lze označit za nejdůležitější ze všech v červnu představených OS, je totiž podle zdrojů Marka Gurmana z Bloombergu hotov. Zde nicméně dobré zprávy končí. 

Zdroje Gurmana pocházející přímo z Applu tvrdí konkrétně to, že vývoj iOS 16 dokončil Apple již v průběhu minulého týdne a nyní je tedy systém de facto připravený na vydání s tím, že v něm budou maximálně tak opraveny drobnosti, které ještě uživatelé nahlásí v rámci beta testování. Spolu s iOS by pak měl být víceméně hotov i watchOS 9, který bude vydán po jeho boku před spuštěním prodejů nových Apple Watch. Samozřejmostí je pak i dokončení tvOS 16, ale to hlavně z důvodu, že změn v něm proběhlo minimum a práce na něm tedy byly velmi krátké. 

Dobrým zprávám je však v tuto chvíli konec. Potvrzeny totiž byly informace o tom, že vývoj iPadOS 16 zejména kvůli nové funkci Stage Manager poměrně dost drhne, jelikož novinka stále nedosahuje ani zdaleka požadovaných kvalit Applu, což vedlo až k odložení celého systému. Jeho vydání je nyní naplánováno na říjen, kdy by se měl představit na nových iPadech Pro s M2, které se však očekávají spíše ke konci měsíce. iPadOS 16 se tedy velmi pravděpodobně oproti iOS 16 zpozdí o dobrý měsíc a půl. Co se pak týče macOS Ventura, ten má dorazit po boku iPadOS 16 – tedy taktéž v říjnu.

Dnes nejčtenější

.