Zavřít reklamu

Přestože se nový Apple Studio Display prodává teprve od minulého pátku a jeho dostupnost je navíc velmi špatná, již máme k dispozici pohled do jeho útrob. O ten se však tentokrát (zatím) nepostarali technici z iFixit, nýbrž portál MacRumors, kterému se podařila získat fotka vnitřku novinky přímo od Applu, konkrétně pak z jeho servisních příruček. Díky ní si tak můžeme udělat o displeji již nyní vcelku solidní obrázek 

Apple Studio Display

Jak můžete na snímku výše vidět, Apple Studio Display se skládá de facto ze tří desek, kdy dvě krajní zajišťují napájení a ta středová je pak de facto základní osazená čipsetem A13 Bionic či 64GB úližištěm. Na fotce jsou rovněž velmi dobře vidět dva poměrně robustní ventilátory, které slouží k chlazení novinky, jelikož je jasné, že se vzhledem ke komponentům či rozlišení displeje bude velmi slušně zahřívat. Poměrně zajímavé je nicméně to, že je v displeji relativně dost nevyužitého místa, což není u Apple produktů v žádném případě obvyklé. Prázdné místo lze vidět jednak kolem webkamery, tak i na spodní straně u konektoru pro napájení. 

Na snímku si lze rovněž všimnout čtyř ze šesti reproduktorů, kterými je Apple Studio Display ozvučen. Jedná se konkrétně o “obdélníky” v obou spodních rozích zařízení, které se designově zdají být velmi podobné s těmi, které Apple využívá i u 24” iMaců M1. Více zajímavostí nicméně displej “na první dobrou” neodhaluje, takže se budeme muset na jeho rozbor ještě počkat. 

Dnes nejčtenější

.