Zavřít reklamu

I když se dá iPod s mírnou nadsázkou dnes již označit na přežitek, stále jistě existují lidé, kteří nějakou jeho verzi používají. Těžko tomu uvěřit, ale tento hudební přehrávač do vaší kapsy o víkendu oslavil neuvěřitelných 20 let. I tomuto produktu pochopitelně předcházely nějaké prototypy. Něco takového byste ale asi nečekali. Cabel Sesser, spoluzakladatel společnosti Panic, se podělil o exkluzivní fotografii prototypu prvního iPodu.

Pokud se na produkt podíváte, že se jedná o prototyp iPodu poznáte pouze díky displeji s tímto nápisem. Prototyp je výrazně velký a nevzhledný. Všemu vévodí prapodivně žlutá barva, která je pravděpodobně podpisem zubu času. Cabel říká, že tento prototyp iPodu pochází z 3. září 2001. Vidět tady můžete displej, rolovací kolečko a další tlačítka uspořádána svisle. Prototyp obsahuje stejné porty, které byly k vidění na původním iPodu, včetně FireWire a standardního portu pro sluchátka. Displej je ve srovnání se zbytkem pouzdra extrémně malý, ale zdá se, že je shodný s displejem samotného iPodu.

Panic má prototyp dlouhou dobu a rozhodli se o něj podělit nyní kvůli již zmíněnému dvacátému výročí. Cabel Sesser tvrdí, že nemá ponětí, kde tento prototyp získali. Pochází dle něj ale z 3. září 2001. Zajímavostí je, že k obrázku se vyjádřil i otec iPodu Tony Fadell. Zařízení se prý jmenovalo „P68/Dulcimer“ a mělo jít o úmysl skrýt finální design iPodu.

Dnes nejčtenější

.