Zavřít reklamu

Jestli jsou za něco Apple Watch dlouhodobě kritizovány, je to jejich neslavná výdrž baterie. Ta se totiž pohybuje kolem jednoho, maximálně pak dvou dnů, což je na trhu se smartwatch zkrátka málo (byť toho z hlediska funkčnosti nabízí Apple Watch oproti konkurenci zpravidla více). Tento bod sváru však chce Apple podle všeho letos konečně změnit. Vyplývá to jak z informací z uplynulých týdnů, tak i z náznaků, které se podařily získat čínskému portálu Economic Daily News.

Zdroje portálu jednak potvrdily prakticky všechny informace týkající se designu nových Apple Watch Series 7, ale také prozradily to, že je právě prodloužení výdrže baterie hlavním záměrem Applu pro tuto generaci – samozřejmě vyjma změny designu. K prodloužení výdrže má dopomoci jak redesign, který umožní poskládat vnitřní komponenty mírně jinak, ale především výrazné zmenšení čipsetu S7, o kterém jsme slyšeli už v předešlých dnech s tím, že bychom se díky tomuto kroku mohli dočkat právě nabobtnání baterie a tedy i delší výdrže. Zatímco však tehdy se ještě hovořilo o tom, že uvolněný prostor může Apple využít i k něčemu jinému než jen k větší baterii, zdroje Economic Daily News tvrdí, že jiný plán než ten na větší baterii Apple nemá. 

Jak výrazný nárůst výdrže Apple Watch Series 7 oproti předešlým generacím přinesou sice zatím zdroje předpovídat nechtějí, nemyslí si však, že se bude jednat o nějaký “extrém” typu čtyři dny a více. Mnohem pravděpodobnější je nárůst o několik hodin, maximálně pak třeba na dva dny aktivního používání. I toto zlepšení ale bude samozřejmě vítané a svět za něj bude velmi rád. Ale kdo ví, třeba bude překvapení ještě větší. 

Dnes nejčtenější

.