Zavřít reklamu

Od představení nových operačních systémů od Applu aktuálně uběhlo již několik dlouhých dní. Za tu dobu se na našem magazínu a všeobecně internetu objevilo nespočet různých informací, ve kterých se můžete dozvědět více o nových funkcích. Pravdou je, že na samotné prezentaci to vypadalo, že novinek je spíše pomálu. Později se však ukázalo, že pojetí prezentace bylo relativně nešťastné, jelikož se na ní Apple jednak věnoval jen několika základním vylepšením, a jednak tzv. skákal od jednoho k druhému. Ve finále je tak novinek poměrně hodně, což vám mimo jiné dokazujeme právě v těchto článcích.

macOS 12: Jak v Mapách zobrazit interaktivní 3D zeměkouli

Kromě iOS a iPadOS 15, watchOS 8 a tvOS 15 představila jablečná společnost na WWDC21 také nový macOS 12 Monterey. Největších změn se dočkal především FaceTime, kromě toho pak Safari a další. Těšit se můžeme dále na novou funkci, díky které bude možné Mac a iPad ovládat najednou pomocí jediné klávesnice a myši či trackpadu. Vylepšení pak přišlo i v aplikaci Mapy, ve které si nově můžete zobrazit interaktivní 3D zeměkouli. Jak na to se dozvíte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem Macu otevřeli nativní aplikaci Mapy.
    • Aplikaci Mapy můžete jednoduše otevřít ze složky Aplikace anebo přes Spotlight.
  • Jakmile tak učiníte, tak v horní nástrojové liště klepněte na tlačítko 3D.
  • Poté pomocí ikony – v pravém dolním rohu mapu maximálně oddalte.
  • Po kompletním oddálení už se zobrazí samotná interaktivní 3D zeměkoule.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na Macu s nainstalovaným macOS 12 Monterey zobrazit interaktivní 3D zeměkouli. Nutno však podotknout, že zobrazení této 3D zeměkoule mohou provést pouze jedinci, kteří vlastní Mac s čipem M1, potažmo v budoucnu s jiným čipem Apple Silicon. Máte-li jablečný počítač s procesorem Intel, tak tuto funkci budete muset oželet. Podle dostupných informací nelze 3D zeměkouli v Mapách na Macích s Intelem zobrazit kvůli absenci Neural Enginu.

Dnes nejčtenější

.