Zavřít reklamu

Komunikace v týmu je poslední dobou hodně složitá. Se svými kolegy se nemůžete vidět tváří v tvář a vše řešíte na dálku. Posílat si e-maily a telefonovat si ale nemusí být zrovna ideální, protože mnoho dokumentů může v přívalu pošty zapadnout, mnoho vyřčených slov může být zapomenuto. Těchto 5 tipů a triků pro Microsoft Teams (zdarma pro iOS) vám pomůže ovládnout tuto platformu tak, abyste se v ní rychle zorientovali a mohli řešit skutečně jen důležité věci. 

Aby vás oznámení nerušila 

Vlevo nahoře pod vaší profilovou fotografií nebo iniciály najdete nabídku Oznámení. Pokud nechcete přijít o nic důležitého, upozornění si samozřejmě zapněte. S tím se vám zobrazí další možnosti, které lze ještě blíže definovat. Oznámení se totiž mohou odesílat pouze tehdy, pokud nejste aktivní na svém počítači. To, aby vás neupozorňovalo každé zařízení, na kterém službu využíváte. V takovém případě vypněte nabídku Během Aktivní na ploše.

Abyste odesílali přílohy 

Soubory můžete posílat komukoli v rámci vašich konverzací. Kdekoli najdete ikonu sponky, značí to, že zde lze nějakou přílohu odeslat. Tu můžete vybírat i z cloudu. Jedná-li se o Office soubory, můžete vložené přílohy také editovat. Takový dokument se však otevře v takové aplikaci, ve které byl vytvořen. Dokumenty se vám tedy otevírají ve Wordu, tabulky zase v Exelu atd.

Abyste šetřili úložiště 

Ani cloudové služby nejsou nafukovací. Aplikaci proto můžete říci, jak kvalitní obrázky se do ní mají nahrávat, uložišti můžete ulevit i promazáním nepotřebných stažených souborů. Stačí k tomu zvolit ikonu vaší fotografie nebo iniciály, jít do Nastavení a zde rozkliknout Data a úložiště. Hned první volbou lze určit, s jakou kvalitou obrázků chcete pracovat, níže ale také najdete možnosti, jako jsou právě smazání staženého obsahu ale i třeba historie.

Abyste věděli, že příjemci čtou vaše zprávy 

Jistě to znáte i z aplikace Zprávy na iOS. I v MS Teams si tak můžete nastavit Potvrzení o přečtení zprávy. Dáte tím lidem vědět, že jste jejich zprávy četli, stejně jako zjistíte, kdy si oni přečetli ty vaše. Pod ikonou vaší fotografie nebo iniciálů zvolte Nastavení a poté vyberte Zasílání zpráv. Najdete zde také možnost odesílání nebo přijímání GIF souborů. Zde to záleží na tom, jak vážná vaše komunikace s kolegy je.

Abyste nemuseli opisovat kontakty 

Celá aplikace je samozřejmě primárně o komunikaci. Ta funguje na bázi zadávání telefonních čísel ale i e-mailových adres. Ručně zadávat všechny kolegy je samozřejmě nudné, zdlouhavé a hlavě v tom snadno uděláte chybu. Pokud už je nicméně máte mezi kontakty v telefonu, snadno si je přenesete i do aplikace. V Nastavení stačí zvolit záložku Lidé, kde lze zvolit synchronizaci s kontakty v zařízení. Najdete zde i ty blokované, od kterých nechcete být obtěžováni.

Dnes nejčtenější

.