Zavřít reklamu

V případě, že iPhone využíváte již delší dobu, tak zajisté víte, že v rámci Fotoaparátu můžete využít také focení sekvence. Pokud se pro focení sekvence rozhodnete, tak iPhone zvládne během sekundy vyfotit hned několik fotografií, ze kterých si poté můžete vybrat. To se hodí především tehdy, pokud potřebujete zachytit nějaký moment – například blesk při bouřce, apod. S příchodem iPhonů 11 jsme se dočkali také režimu QuickTake, s pomocí kterého lze okamžitě začít točit video – stačí podržet tlačítko spouště. Po vydání iOS 14 se funkce QuickTake rozšířila také na starší iPhony XR a XS (Max). Podržením tlačítka spouště se ale v minulých verzích iOS právě aktivoval režim sekvence, který byl nahrazen. Jak tedy na iPhone můžete v současné době vytvořit sekvenci?

Jak na novějších iPhonech fotit sekvenci

Jestliže na iPhone nejste klasickým způsobem schopni fotit sekvenci, jelikož se vám namísto ní spustí záznam QuickTake videa, tak samozřejmě můžete. Na tlačítko spouště už ale možnost focení sekvence jednoduše nepřesunete. Namísto toho si můžete nastavit, abyste byli schopni sekvenci začít fotit pomocí tlačítka pro zvýšení hlasitosti. Takto tuto možnost aktivujete:

  • Prvně je samozřejmě nutné, abyste váš iPhone měli aktualizovaný na iOS 14.
  • Pokud výše uvedenou podmínku splňujete, tak se přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže a lokalizujte kolonku Fotoaparát, na kterou klepněte.
  • Zde už poté stačí, abyste v horní části našli funkci Sekvence tlačítkem zvuku.
  • Nakonec výše zmíněnou funkci pomocí přepínače aktivujte.

Nyní, kdykoliv se na vašem iPhonu rozhodnete začít fotit sekvenci, tak stačí, abyste se přesunuli do aplikace Fotoaparát, kde se přesuňte do režimu Foto. Poté už jen podržte na boku vašeho zařízení tlačítko pro zvýšení hlasitosti. Při držení tlačítka se ve spodní části obrazovky ve spoušti zobrazí, kolik fotek už bylo vyfoceno. Tlačítko samozřejmě držte tak dlouho, jak dlouho chcete sekvenci fotit. Jen pro zajímavost – pokud podržíte tlačítko pro snížení hlasitosti, tak můžete ihned začít točit QuickTake video.

sekvence ios 14
Zdroj: Fotoaparát v iOS 14

Dnes nejčtenější

.