Zavřít reklamu

Když Apple v září roku 2017 světu poprvé ukázal bezdrátovou nabíječku AirPower s řadou smart funkcí, kterými žádná jiná bezdrátová nabíječka nedisponoval (a nedisponuje ani nyní), nejednomu jablíčkáři spadla brada. Ta se však o zhruba rok a půl později musela vrátit zpět na své místo, jelikož Apple na konci března 2019 oficiálně přiznal, že vývoj AirPower kvůli nezdarům ruší. Právě na zdánlivě odpískaném projektu však pokračovaly i nadále, přičemž tentokrát o poznání úspěšněji. Výsledky snažení inženýrů Applu bychom měli ostatně vidět již za pár týdnů – avšak bohužel jen z poloviny. 

Podle informací uniklých v minulých týdnech se Applu podařily vyvinout hned dvě bezdrátové nabíječky ve stylu AirPower, které měly disponovat i funkcemi jejich předlohy z roku 2017. S vydáním obou verzí se sice počítalo už letos na podzim, zdroje leakera Komiyi však nyní tvrdí, že se jeden z modelů – konkrétně větší, schopný nabíjet 3 zařízení současně – nestihne do konce letoška dostat na pulty obchodů a i jeho představení je proto přesunuto až na začátek roku příštího. Menší model schopný nabíjet jedno či dvě zařízení má nicméně dorazit tak, jak bylo zdroji slibováno – tedy v průběhu podzimu, pravděpodobně pak spolu s iPhony 12. 

V tuto chvíli není známé jak datum představení nabíječky (potažmo nabíječek), tak ani jejich cena. Obecně se však očekává, že minimálně cena verze pro nabíjení tří zařízení současně se bude pohybovat kolem šesti tisíc korun. Co se pak týče verze pro nabíjení jednoho či dvou zařízení, překvapením by nebyla částka pohybující se kolem čtyř tisíc korun. 

Dnes nejčtenější

.