Zavřít reklamu

Jablečné telefony se řadí mezi jedny z nejdražším a ruku na srdce, zrovna dvakrát odolné nejsou. Z tohoto důvodu se většina uživatelů uchyluje k používání různých krytů. V poslední době se slušné popularitě těší ochranné kryty nesoucí jméno populárního módního návrháře Karla Lagerfelda. Pojďme se společně na tři takové kryty podívat.

Karl Lagerfeld – Ikonik Black Book

Ochranné pouzdro Karl Lagerfeld – Ikonik Black Book potěší především všechny manažery a milovníky rozklápěcího designu. Tohle pouzdro na rozdíl od dalších dvou krytů disponuje zavíracím klipem, díky čemuž je schopné ochránit jak zadní stranu, tak i tu přední. Přední strana pouzdra Ikonik Black Book je tvořena z černé ekologické kůže, která je zdobena ikonickou podobiznou samotného Karla Lagerfelda a jménem značky. Z její druhé strany, směrem k displeji vašeho telefonu, se navíc nachází dva sloty určené kupříkladu pro platební karty, vizitky či hotovost. Abychom mohli telefonovat i se telefonem kompletně uzavřeným v pouzdru, nachází se na něm příslušný výřez i na reproduktor, díky čemuž pro hovory teoreticky ani pouzdro nemusíme rozevírat.

Po celou dobu používání jsem měl na telefonu aplikované tvrzené sklo, kterému tohle ochranné pouzdro nijak nevadilo. Samozřejmostí je, že pouzdro přesně opisuje velikost mého iPhonu X a pyšní se výřezem pro power button. Co však schází, je výřez pro ovládání hlasitosti vašeho iPhonu. Z tohoto důvodu jsem při používání musel regulovat hlasitost buďto na slepo, nebo s rozevřeným klipem. Aby tohle pouzdro působilo zároveň elegantně a neohrozilo již tak vytříbený design iPhonu, jeho záda jsou tvořena z průhledného tvrzeného plastu. Díky této kombinaci získáváme vkusné pouzdro pro jablečný telefon, které přesně opisuje jeho křivky, avšak stále zachovává design jeho zad, a to s navýšenou odolností. Cena tohoto krytu je 499 korun.

Karl Lagerfeld – Hand Strap Black

Máte ve svém okolí někoho, kdo je skalním fanouškem obalů s páskem? Tyto pásky slouží pro pohodlné držení zařízení a dodávají svému uživateli i jakýsi pocit bezpečí. Pokud ve svém okolí někoho takového máte a rádi byste ho něčím obdarovali, krytem Karl Lagerfeld – Hand Strap Black se rozhodně trefíte přímo do černého. Musím uznat, že tento kryt jsem ze všech tří používal nejdéle, jelikož mi nádherně padl do ruky. Je vytvořen z polykarbonátu a umělé kůže, díky čemuž zajišťuje perfektní odolnost vůči nárazům a poškrábání. I tento kryt samozřejmě přesně kopíruje křivky iPhonu a výřez nabídne pouze v oblasti fotoaparátu a na spodní straně telefonu, kde je skrytý mikrofon, reproduktor a Lightning konektor.

Co dále stojí za pochvalu, je samotný design krytu Hand Strap Black. Vzhled tohoto krytu je oproti ostatním konkurentům na trhu poměrně odlišný a dle mého se v jeho případě nabízejí pouze dvě možnosti – buďto kryt budete milovat, anebo nenávidět. Osobně však musím přiznat, že fotografie mě k tomuto produktu příliš netáhly, avšak po vyzkoušení a prvním dotyku jsem ihned změnil svůj názor. Co se však v případě tohoto krytu nepovedlo, je jeho přesah přes displejem, který mi v ruce připomínal až cihlu. Jelikož se od tohoto krytu pravděpodobně žádá co největší odolnost, obal je celkově širší a někomu může jemně kazit celkový pocit z telefonu. Ačkoliv se oproti konkurenci nejedná o nic hrozného, od krytu značky Karl Lagerfeld očekávám maximální kvalitu a komfort, která je přenesena do výsledného výrobku.

Co vás dále může při první zkušenosti s tímto obalem zarazit, je obtížné přepínání hlasitosti. Tento prvek považuji na krytech pro telefony za zásadní a nikdy bych nedokázal vydržet u obalu, do kterého musím tlačit jako smyslu zbavený jen proto, abych přepnul hlasitost. U krytu Karl Lagerfeld – Hand Strap Black je to však něco jiného. Jak již bylo zmíněno výše, obal je vytvořen z polykarbonátu a umělé kůže. Právě umělá kůže totiž stojí za tím, že ze začátku nebudete moci jednoduše měnit hlasitost či mačkat power button, ale budete si na tlačítka muset přitlačit. Tento problém však do pár dní či týdnů vymizí, jelikož dojde k rozhýbání umělé kůže, která již následně nebude tak zatuhlá. Cena tohoto krytu je 699 korun.

Karl Lagerfeld – Glitter Iconic Black

Poslední kryt, který si v této recenzi uvedeme, nese modelové označení Glitter Iconic Black. Tento model bych zařadil mezi klasické ochranné kryty tvořené z gumy, které na dnešním trhu zabírají majoritní podíl. Tento produkt se ve vlastnostech od svých výše zmiňovaných kolegů zásadně neliší. I tento kryt totiž přesně padl mému iPhonu a dokáže posloužit k ochraně proti nárazu, poškrábání a vniku nečistot na záda. Co mě však osobně na tomto krytu velice potěšilo, bylo přesné opsání tvaru iPhonu v případě jeho postranních tlačítek. U krytů všeobecně se totiž častokrát stává, že skrze ně musíte daleko silněji zatlačit, abyste například úspěšně změnili hlasitost či telefon zamkli. S tímto si však designéři krytu poradili vskutku bravurně. Pokud se totiž podíváme na samotný kryt bez telefonu a zaměříme se do míst, kam přijdou postranní tlačítka, můžeme si všimnou jediného. Obal nabízí výstupky z obou stran, díky čemuž je právě o poznání jednodušší měnit hlasitost či klepnout na power button.

Podle mého názoru nemají v dnešní době tyto obyčejné gumové kryty, které se starají pouze o bezpečnost zad našeho telefonu, již co nabídnout. Dlouho jsem tyto obaly odmítal a vždy si našel nějakou vhodnější alternativu, protože mě tyhle kousky zkrátka nebavily. Co mě však příjemně překvapilo, bylo designové zpracování modelu Glitter Iconic Black. Do podobizny módního návrháře jsem se po pár týdnech doslova zamiloval a musím přiznat, že na tyto kryty budu už nahlížet zcela odlišně. Na tomto krytu můžeme taktéž nalézt třpytky, kterými je napsáno jméno „Karl Lagerfeld“ a taktéž s nimi jsou vyplněny brýle samotného panáčka. Cena tohoto krytu je 549 korun.

Resumé – Jak si tedy vedou kryty značky Karl Lagerfeld oproti konkurenci?

Při vzestupu popularity krytů od modního návrháře Karla Lagerfelda jsem je spíše ignoroval a bral jsem je za další tuctové produkty. Takto jsem je bral až doposud, dokud jsem neměl příležitost si je sám na pár týdnů otestovat a musím uznat, že jsem se poměrně dost mýlil. Upřímně totiž musím přiznat, že mi tyto kryty vyhovovaly více než originální silikonový obal od Applu, přičemž kryty s podobiznou Karla Lagerfelda jsou zhruba dvakrát levnější.

Všechny výše zmiňované kryty se v ruce velice pohodlně drží a dodávají vám skutečný pocit bezpečnosti. Osobně jsem si na tyto obaly velice rychle zvykl a měl jsem z nich celkově vskutku dobrý pocit. Samozřejmostí je, že každý je jiný a má jiné preference. Někomu tyto kryty vyhovovat nemohou, avšak já proti nim nemohu mít jedinou výtku. Dalším plusem, který bych zde rád zdůraznil je, že kryty na sobě téměř vůbec nezachytávají prach. Jedinou výjimku tvoří poslední zmiňovaný kryt Glitter Iconic Black, u které je kvůli materiálu pochopitelné, že prach na sebe bude zachytávat více.

Slevový kód

Ve spolupráci s internetovým obchodem iPouzdro.cz jsme pro vás připravili exkluzivní nabídku na všechny produkty ze značky Karl Lagerfeld. Konkrétně se jedná o desetiprocentní slevu, kterou můžete získat zadáním kódu 96399216 v košíku do kolonky Slevový kupón. Tato nabídka je však limitovaná a platí pouze do 18. prosince.

Dnes nejčtenější

.