Zavřít reklamu

Jablečná společnost si své obchody jako App Store a iTunes střeží jako oko v hlavě a nedá na jejich technickou stránku ani uživatelský komfort dopustit. Ostatně, jediný cíl Applu je ten, aby jeho ekosystém byl bezpečný, spolehlivý a plně funkční. Přesto se i platformy Applu občas vymknou kontrole a postihnou je neočekávané chyby, které naruší komfort uživatelů a v mnoha případech spustí lavinu stížností. Nejinak je tomu právě u zmíněných jablečných obchodů, na něž si zákazníci stěžovali. Údajně totiž neodesílají faktury za nakoupený obsah.

Ač bychom mohli argumentovat, že jsou z technického hlediska App Store a iTunes zabezpečené platformy, nic není bez chyby. O tom se ostatně Apple přesvědčil na vlastní kůži poté, co si řada uživatelů stěžovala, že jim na e-mail nepřišly faktury za nakoupený obsah, ať už se jednalo o aplikace, filmy či hudbu. Doposud totiž došlo při každé digitální koupi k odeslání e-mailu, který zákazníka informoval o zakoupeném produktu a jeho celkové ceně. Platba byla, alespoň dle výpisu z platební karty, samozřejmě stržena, ale automatický systém ji nerozeznal, a spotřebitel tak ve finále nevěděl, zda transakce proběhla v pořádku. Při nákupu jednotlivých položek se sice nejedná o žádnou tragédii a uživatel má o všem přehled, ale zrovna v případě předplatného toto může být problém.

Podle zpráv uživatelů se problémy začaly vyskytovat již na začátku listopadu a pro mnohé zákazníky přetrvávají dodnes. Jedná se sice pouze o malou nepříjemnost, ale i tak nezbývá než doufat, že Apple začne na chybě intenzivně pracovat. Pokud vás však nebaví se pořád přihlašovat do internetového bankovnictví a hledat nákupy v historii, můžete zkusit malý trik. Stačí zamířit do nastavení, poklepat na své jméno, vybrat položku iTunes & App Store, následně si pomocí Apple ID otevřít historii transakcí a nechat si u zvolené položky fakturu znovu odeslat. Pravděpodobně se tedy jedná pouze o bug v automatickém systému, který e-maily rozesílá. Tento problém se však týká jen omezeného množství uživatelů.

Dnes nejčtenější

.