Zavřít reklamu

Apple občas alespoň podle svých patentů vymýšlí šílené věci, jeho fanoušci však v tomto směru nejsou vůbec pozadu. Tuto skutečnost potvrzuje jeden velmi šikovný vývojář, který nyní přišel s legendární hrou Tamagoči, kterou si můžete zahrát na svém MacBooku Pro. Ovšem pozor, obrazovka je v tomto případě pro fajnšmekry. Tvůrci totiž postačil pouhý Touch Bar, který k této hříčce dokonale sedl a přivedl tato virtuální zvířátka opět k životu.

Pokud používáte Touch Bar u MacBooku Pro, jistě nám dáte za pravdu, že se jedná o univerzální a nezbytnou věc, která v mnoha případech ulehčí rutinní úkony a ušetří nějaký ten čas. Míří především profesionální uživatele, tedy například designéry, kteří si takto mohou nastavit různé zkratky a využívat ikony například pro aktivaci funkcí z Photoshopu a dalšího softwaru. Ovšem co kdybychom vám řekli, že má Touch Bar i další, mnohem podstatnější využití? Vývojář Grace Avery totiž přišel na způsob, jak na dotykové ploše hrát legendární hru Tamagoči a užívat si společnost virtuálních zvířátek nejen na obrazovce, ale rovnou přímo na klávesnici. Zatím se sice jedná o rozpracovanou verzi, ale podle nejnovějších informace je Grace již v půlce vývoje a přidává postupně další funkce. Ostatně, Tamagoči jsou tu s námi již od 90. let a kdo by tento globální, nyní již mírně pozapomenutý fenomén nechtěl mít doslova na dosah ruky.

Ve svém tweetu Grace ukazuje pohyb svého virtuálního mazlíčka ovládaného pouhými dotyky, jeho zdraví a samotné krmení. Stejně jako v případě přenosného Tamagoči, kde se váš společník postupně z mláděte vyvinul v dospělého jedince, tedy za předpokladu, že jste mu dopřávali dostatek jídla. Samozřejmostí je pak roztomilá grafika, která k této zábavičce, jenž odkojila nejednoho z nás, zkrátka patří. Pokud se tedy i vy řadíte mezi fanoušky Tamagoči, jméno Grace Avery nebo minimálně tento článek si zapamatujte. Již brzy byste si totiž díky tomu mohli na Touch Baru skvěle zadovádět.

Dnes nejčtenější

.