Zavřít reklamu

Zatím co v našich iPhonech již běží iOS 13, v iPadu nový iPadOS, na novou verzi macOS s podtitulem Catalina si ještě nějaký ten pátek musíme počkat. Apple původně uvedl, že se nové verze operačního systému dočkáme v průběhu podzimu letošního roku, nyní se mluví konkrétněji o vydání během října. V tom, že se jednotlivé operační systémy nevydávají současně není žádný problém, kdyby bylo vše navzájem kompatibilní i se starší verzí systému. Bohužel v případě Reminders tedy Připomínek, pokud máte systém v češtině, tomu tak není. iOS 13 a iPadOS přichází se zbrusu novými připomínkami, které jsou přepracované a bohužel nejsou kompatibilní se stávajícím macOS.

Reminders macos

Problém je v tom, že se poznámky ze zařízení s novými verzemi iOS a iPadOS nedokáží synchronizovat se Macy, na kterých běží dnes ještě stále nejnovější operační systém macOS Mojave. Pokud jste tedy nadšeně aktualizovali své iPhony, iPady nebo iPody touch na nejnovější verzi operačního systému a používáte aplikaci připomínky, máte celkem zásadní problém. V rámci firemního nastavení se vám tak stane, že zaměstnanci zkrátka nevidí, co od nich chcete, asistentka vám nemůže plánovat připomínky, které mnozí používají také místo kalendáře a vše funguje pouze v rámci nejnovějších operačních systémů.

Většina firem přitom nepřechází na beta verze systémů, ale používá až první stabilní verze vydané pro veřejnost. Pokud tedy nechcete řešit možné problémy s beta verzí Cataliny a již jste své iOS zařízení aktualizovali, máte zkrátka smůlu a musíte se vrátit k samolepícím papírkům a propisce, dokud nevyjde finální verze nového macOS nebo hledat alternativu za aplikaci Připomínky.  Jestli se chce Apple prezentovat jako korporátní řešení, pak je potřeba aby se podobné problémy neopakovali, jelikož v rámci firmy se může jednat o dost zásadní problém, který zpomalí práci celého týmu. Apple na nekompatibilitu sice upozorňuje, ale to pouze v rámci support sekce svého webu.

Dnes nejčtenější

.