Zavřít reklamu

Kvalitních akčních RPG je na mobilních zařízeních jako šafránu a nejinak je tomu i u jablečného systému. Naštěstí se však toto období sucha rozhodla narušit české studio Trickster Arts, které tvoří z velké části bývalí zaměstnanci 2K Czech. Máme tu tedy zaděláno na další povedený titul, který by mohl hráče zabavit na desítky hodin a nabídnout unikátní zážitek bez zbytečných mikrotransakcí a platebních brán. Co si pro nás čeští tvůrci připravili?

Hlavní doménou hry je pravděpodobně její vizuální stránka, jež kombinuje retro vizuál s moderním kabátkem a nabízí neokoukanou podívanou, která zaujme již na první pohled. Nechybí i průběžné vyskakování okolního prostředí, jenž však není způsobeno technickou chybou, ale úmyslně. Hra se totiž inspiruje u Bastionu, který nabízel velmi podobný styl a Monolisku se konec konců podobal i samotnou hratelností. Nebude totiž chybět až pět hrdinů, z nichž si budeme moci vybrat. Našeho favorita potom budeme moci průběžně vylepšovat, zvyšovat jeho úroveň a sbírat legendární předměty. Samozřejmostí jsou i dungeony, v nichž se setkáme tváří v tvář s nelítostnými monstry. Alfou a omegou nebude ale pouze boj samotný, nýbrž také tvorba dungeonu.

Vaše vlastnoručně vytvořené úrovně, přezdívané Shards, totiž budete moci sdílet s ostatními hráči online, což prodlouží herní dobu o desítky hodin. Nejedná se sice o úplně nový koncept, ale přesto je tato herní mechanika na poměry mobilních her nanejvýš inovativní. Ostatní vás budou moci za vaše práci ohodnotit, na základě čehož můžete získat další lákavé odměny. Naštěstí se vývojáři vytasili s gameplay trailerem, který nám tyto záhadné herní mechaniky trochu nastíní. Na vydáni si sice ještě potkáme, ale už nyní můžeme s jistotou konstatovat, že je rozhodně na co se těšit. Nezbývá tedy než studiu Trickster Arts popřát mnoho štěstí a doufat, že tato netradiční akční RPG hra spatří světlo světa co nejdříve.

Dnes nejčtenější

.