Zavřít reklamu

Apple je dost často terčem různých žalob pojednávajících o porušení všemožných patentů. V tomto případě může stanout u soudu spolu s TSMC. Společnost Global Foundries totiž obviňuje TSMC z porušení celkem 16 patentů. Apple je uveden ve třech případech. Ovšem ne jako žalovaný, u třech patentů je uveden jakožto dovozce součástek pro údajné porušování patentů.

,,Global Foundries, přední světová slévárna se sídlem ve Spojených státech, zahájila několik soudních sporů jak v USA, tak v Německu a tvrdí, že společnost Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) porušuje 16 patentů. Jakožto přílohou u takové žaloby je zapotřebí odevzdat i seznam společností, které dovážením materiálu údajné porušení patentů umožňují,“ informuje GlobalFoundries, která za žalobou stojí.

 

Ač, jak uvádíme výše, Apple není přímo obviněn, může se časem stát. Podobně na tom jsou v tomto sporu i známe společnosti jako Qualcomm, Broadcom, Mediatek, nVidia, Asus, Google, Motorola, TCL, OnePlus a další. Kdyby se prokázalo, že TSMC patenty porušovalo a Apple toto porušování úmyslně umožňoval, mohla by celá situace dospět až k zákazu prodejů iPhonů. Uvidíme tedy, jak se spor bude vyvíjet. Občas se ale stane, že k soudu zamíří jakožto žalobce i Apple. Naposledy se tak stalo, když technologický gigant vytáhl do boje proti společnosti Corellium, která umožňuje uživatelům virtualizovat iOS a používat jej jako výzkumný nástroj pro odborníky v oblasti bezpečnosti. Apple si ale stěžuje, že společnost okopírovala naprosto všechno, od kódu až po grafické rozhraní. Za tuto službu si Corellium nechává (zatím) zaplatit 1 milion dolarů ročně. Zástupci společnosti dojdou ,,svůj“ nástroj osobně nainstalovat.

Dnes nejčtenější

.